onsdag 26 februari 2020

CHOKLADMUFFINS MED CITRONKESELLA, 10 -12 ST.



                      HEJSAN !
Himla....!

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin
2 dl MANDELMJÖL
3 ägg
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
11/2 dl SUKRIN
1/2 dl citronkesella
1 dl mjölk
TOPPING :
1/2 dl citronkesella
20 g grovt riven mörk, choklad
12 pekannötter

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smält smör i en kastrull och
dra åt sidan .
BLANDA ner mjöl, ägg, kakao
bakpulver och SUKRIN .
Vispa ner kesella och mjölk och
fördela smeten i muffinsformar.
KLICKA på lite kesella och TOPPA
med riven mörk choklad och pekannötter .

LYCKA TILL !

SELLERISOPPA MED RÄKOR, 4 PORT.



                     HEJSAN !
Varsågoda , smaka på denna goda soppa !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 knippe selleri
1 gul lök
1 tsk olivolja
8 dl vatten
4 msk grädde
1 kycklingbuljongtärning
salt och svartpeppar
TOPPING :
200 g frysta räkor
1 msk hackad färsk gräslök
1 selleristång
(från knippet ovan)
salt och svartpeppar
chiliflakes

SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR iordning TOPPINGEN genom att
tina räkorna .
Ta en selleristång och skiva .
Lägg i en skål och blanda ner räkor, gräs-
lök, selleri, salt, peppar och chiliflakes.
Ställ kallt .
SKÄR selleri i skivor .
Skala och finhacka lök .
HETTA upp en kastrull med lite olja och
bryn selleri och lök någon minut .
TILLSÄTT vatten, grädde och buljongtärning.
Smaka av med salt och peppar .
Låt koka på svag värme i 10 minuter .
MIXA soppan slät och fördela i soppskålar .
TOPPA med RÄKBLANDNINGEN
och  servera .

SMAKLIG MÅLTID !


VANILJKVARG MED HALLON OCH GRAPEFRUKT, 4 PORT.



                            HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk vaniljkvarg, 180 g
3 msk turkisk yoghurt
150 g hallon
2 stycken grapefrukt

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA hallonen och lägg i en skål.
Skär bort skalet på grapefrukten
med en vass kniv och skär ut fina
FILE'ER och lägg i en skål .
LÄGG upp vaniljkvarg i en skål
och blanda ner yoghurt.
TOPPA  med färsk mynta .

LYCKA TILL !