måndag 22 augusti 2016

LISAS UGNSSTEKTA FALUKORV.... 4 PERS.


HEJSAN !

En härlig korvrätt att servera en hungrig familj .
Med gräddfilssås till .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g falukorv ,
75- 100 g ädelost , bredbar,
2 tomater,
1 squash ,
salt, peppar,
1 msk flytande margarin,

TILLBEHÖR :
Potatismos ,
gräddfilssås, (se recept)

SÅ HÄR GÖR DU :
DRA bort skinnet på korven .
Skär djupa skåror i korven , utan att skära igenom
och lägg den i en ugnssäker form .
Bred ost i skårorna.
SKÄR tomaterna  och squashen i skivor .
Tryck ner en tomatskiva i varannan skåra och
squashskivorna i varannan .
Lägg ner resterande tomat och squash i formen .
Salta och peppra .
STEK korven mitt i ugnen  ca 20 minuter.
Servera med gräddfilssås  och hemlagat potatismos.

GRÄDDFILSSÅS :
2 dl gräddfil,
1/2 dl bostongurka ,
1 msk senap .
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL gräddfilen i en skål och blanda
i gurkan och senapen.

LYCKA TILL !

VINKOKT KYCKLING MED SOMMARSÅS , 4 PERS.


HEJSAN !

Denna rätt serveras med kokta sommar-primörer som
färskpotatis, blomkål, morötter, och sockerärter.

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g KYCKLINGFILE' ,
2 dl vitt vin,
2 dl hönsbuljong ,
1 /2 gul lök,
1 bit morot,

SOMMARSÅS :
4 dl buljong från kycklingen.
2 msk vetemjöl,
1 tsk stött dragon,
salt,
2- 3 tomater,
1 dl hackad persilja,
1 äggula,
2 msk matlagningsgrädde.

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vin, buljong, lök och morot .
Lägg i KYCKLINGFILE'ERNA och låt dem sjuda ca 15 min.
Håll kycklingen varm i aluminiumfolie.
SILA buljongen.  Koka upp den och red av med vetemjölet
utrört i lite  vatten.
Koka ca 5 min.  Smaksätt med stött dragon och salt.
DELA tomaterna , ta bort kärnorna och hacka köttet.
Rör ner tomathack och persilja i såsen.
Rör ut äggulan i grädden .
Vispa ner blandningen i såsen .
Sjud på svag värme tills den börjar tjockna , FÅR EJ KOKA .
Skär upp kycklingen.
SERVERA , MED KOKTA PRIMÖRER .

LYCKA TILL !

SENAPSSTEKT QUORN MED ROTFRUKTSPYTT..2 PERS.


HEJSAN !

Har DU smakat detta ? - om inte, Du blir förvånad, så himla gott .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg,
1 msk fransk senap,
1 msk senap , slotts,
1 krm svartpeppar,
1/2 tsk salt,
175 g QUORNBITAR,
1 gul lök, hackad
1 morot,
150 g rotselleri ,
2-3 potatisar -medelstora,
1 msk flytande margarin,
2 msk persilja hackad.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ägg, senapssorterna, peppar, salt och den
hackade löken i en bunke.
Blanda därefter ner QUORNBITAR.
SKALA alla rotfrukterna och skär ner i 1 cm stora
tärningar och stek på hög värme i ca 10 minuter.
STEK QUORN- och senapsblandningen i margarin
på hög värme i en teflonpanna tills det fått färg ,
ca 3 min, strö över hackad persilja och servera med
rotfruktspytt och en grönsallad.

SMAKLIG MÅLTID !