fredag 10 april 2020

DUBBEL - PANKIS MED SKINKA , 4 PORT.



                       HEJSAN !

Kan lika gärna kalla denna rätt för
turbo-pannkaka !
Köp färdiga pannkakor, så himla gott
blev det, vilket jag inte trodde !
Men jag blev övertalad ?

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g färdiga pannkakor
100 g riven ost
200 g rökt skinka
1 kruka sallad
SERVERING :
250 g körsbärstomater
2 morötter

SÅ HÄR GÖR DU :
HETTA upp en stekpanna.
Lägg i en pannkaka.
Fördela ost och 2- 3 skivor
skinka över.
Lägg på den andra pannkakan
och värm ytterligare 1 minut.
VÄND pannkakan och värm
1 minut.
FÖRDELA sallad över pannkakan
och rulla ihop den till en rulle .
SERVERA med tomater och rivna
morötter eller stavar .

LYCKA TILL !

LÄTT, PIRRIG KLADDKAKA, 12 PORT.




                          HEJSAN !

Det här receptet är lite lättare och mycket nyttigare...
utan ett uns smör blir kakan ändå kladdig .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
ca 1 torkad, söndersmulad
piripiri (liten chilifrukt
1 burk, 250 g kesella lätt
SERVERA med 2 dl
matlagningsyoghurt
350 g jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader .
SMÖRJ en rund bakform med löstagbar
kant, ca 21 cm i diameter .
Vispa ägg och socker lätt .
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, salt
och chili och rör ner i äggsmeten .
TILLSÄTT kesellan och rör till en jämn
smet .
Häll smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen i 15 - 20 min.
LÅT helst kakan stå i kyl över natten .

LYCKA TILL !

TANDOORI CAESARSALLAD, 4 PORT.




                  HEJSAN !

Här är en annan piggsallad , - så himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE'E
1 huvud romansallad
12 körsbärstomater, halverade
salt och peppar
4 msk riven parmesanost
1 dl brödkrutonger, ca 30 g
RAITA :
1 liten gurka , grovt riven
4 dl naturell lättyoghurt
1 msk färska myntablad, hackade
2 tsk mango chutney
salt och peppar
MARINAD :
3 - 4 msk tandoori currypasta
4 msk naturell yoghurt

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA marinaden i en skål.
Gör flera snitt i kycklingköttet
och lägg ner i marinaden.
Täck skålen och låt stå i kylen
minst 2 timmar.
RAITAN :
Låt den rivna gurkan rinna av
5 minuter i sil .
Blanda ingredienserna och
krydda .
SÄTT ugnen på grill 225 grader,
grilla kycklingen, ca 15 minuter
tills den känns genomstekt .
Lägg upp sallad och tomat på ett
fat , krydda.
SKÄR kycklingen i skivor och lägg
på grönsaksbädden .
Ringla över RAITAN, avsluta med
parmesanost och krutonger .

LYCKA TILL !

SALLAD MED HALLOUMI OCH BÖNER, 4 PORT.



                     HEJSAN !
Nu när solen börjar titta fram och dessutom  håller
i sig, så känner jag lust till att äta en sallad .
Energi- och näringsladda kroppen med en läcker sallad.
Här är en piggsallad som ger dig vingar !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g HARICOTS VERTS
250 g  HALLOUMI
1 msk olja
200 g cocktailtomater
25 g pinjenötter
1 dl svarta oliver
salt, peppar
2 msk vinäger

SÅ HÄR GÖR DU :
SNOPPA de gröna bönorna och
koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten .
Skär HALLOUMIN i skivor .
Pensla skivorna med hälften av oljan och
stek dem i en panna .
Ta upp och tillsätt tomater, bönor och pinje-
nötter .
Fräs hastigt i resten av oljan .
SERVERA  HALLOUMIN
på en bädd av bönor och tomater.
Strö över oliver och pinjenötter .
Krydda och stänk över vinäger .  mmm... !

LYCKA TILL !