HEJSAN !
Detta brödet är gott till frukost och till mellanmål,
hållbart om Du förvarar det lufttätt .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl grahamsmjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
1 msk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl
1 dl russin
12 torkade aprikoser, klippta
1 dl hackade valnötter
1 dl hackade hasselnötter (kan uteslutas)
1/2 dl linfrö
3 dl solrosfrön
5 dl standardfilmjölk
5 dl vatten
1 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda samman grahamsmjöl, rågmjöl, salt och bakpulver
med halva mängden vetemjöl i en degbunke .
Vänd ner frukten, hackade nötter och frön, blanda noga .
TILLSÄTT filmjölk och vatten samt mörk sirap .
Tillsätt resten av vetemjölet i smeten, men bara tills den är
lagom kladdig , degen ska vara mer kladdig än vanlig deg .
SMÖRJ och bröa två stycken formar ca 1 1/2 liter vardera .
Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen
ca 50 minuter. Känn med sticka , de ska vara lite lätt
kladdiga i mitten .
Så himla goa !
LYCKA TILL !