måndag 4 september 2017
ÄPPELGOTT 20 ST.
HEJSAN !
Hel, lite stött kardemumma, i en mortel
ger en underbar smak åt dessa bullar som
inte behöver jäsa. mm...
HÄR ÄR RECEPTET :
2 tsk hel kardemumma,
5 dl vetemjöl,
2 ½ tsk bakpulver,
1 dl strösocker,
2 krm salt,
100 g smör/margarin,
4 dl filmjölk,
2 äpplen, gärna Gravensteiner,
3 msk pärlsocker.
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
KROSSA kardemumman lätt och blanda med
alla torra ingredienser,.
SKÄR smöret/margarinet i små bitar och nyp
in i mjöl -blandningen .
BLANDA snabbt in filmjölken.
FYLL degen i smord muffinsplåt eller i
bull-formar.
SKÖLJ, kärna ur och klyfta äpplena .
Stick ner ett par klyftor i varje bulle.
Strö över pärlsocker och stött kardemumma.
BAKA mitt i ugnen ca 25 minuter .
LYCKA TILL !
ANTONS KOKOSBOLLAR, 15 ST.
HEJSAN !
ANTON är 3 ½ år, och gillar att göra dessa KOKOSBOLLAR.
PROVA NI OCKSÅ !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl havregryn,
1 dl socker,
1 msk kakao,
75 g smör/margarin,
1 msk mjölk,
1 msk starkt kaffe,
2 msk O'BOY,
kokosflingor.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA havregryn, socker, kakao, smör/margarin,
mjölk, kaffe och O'BOY.
Rulla smeten till bollar och rulla dem i kokosflingorna.
mmm...så himla gott !
LYCKA TILL !
WRAPS MED RENKÖTT OCH COLESLAW. 6 WRAPS.
HEJSAN !
SERVERA WRAPSEN SOM ENKEL LUNCH
ELLER MATIG FÖRRÄTT ....mmm.. gott !
HÄR ÄR RECEPTET:
300 g vitkål,
2 morötter,
½ dl gräddfil,
2 msk majonnäs,
1 ½ tsk dijonsenap,
2 krm salt,
1 krm svartpeppar,
12 skivor rökt renkött,
2 dl riven smakrik ost,
1 pkt fullkornstortillabröd (336g),
½ paket ärtskott (40g),
1 rött äpple, tunt skivat.
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA vitkålen, skär bort rotstocken och strimla
den med osthyvel, mandolin eller kniv.
Skala och riv morötterna .
BLANDA vitkål och morötter.
Tillsätt gräddfil, majonnäs och senap.
Rör om och smaka av med salt å peppar.
FÖRDELA renkött och riven ost på varje tortillabröd.
Lägg på en klick COLESLAW och några ärtskott.
Rulla ihop WRAPSEN och linda folie eller smörgås -
papper runt . STÄLL varje Wraps i raka glas.
TOPPA med skivat äpple.
LYCKA TILL !
MAKRILLMACKA, 2 PORT.
HEJSAN !
Rökt fisk eller kött är verkligen lättlagat - maten är ju redan klar.
Detta är himla gott !
Kokt rödbeta är perfekt att ha på lut i kylen.
Det går också bra med inlagd rödbeta, även
om det inte blir riktigt samma smak.
Garnera gärna med nyskördad gräslök.
HÄR ÄR RECEPTET :
½ rödlök,
1 kokt rödbeta,
3 msk matyoghurt,
1 msk majonnäs,
2 msk kapris + lite till garnering,
1 krm vitvinsvinäger,
1 krm salt,
1 kruka bladpersilja,
2 små runda knäckebröd,
100 g rökt makrill,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka 1/4 av löken.
Finhacka rödbetan .
Blanda lök- och rödbetshack med matyoghurt,
majonnäs. kapris, vinäger och salt.
STRIMLA resten av löken. Plocka persiljan
och dela makrillen i mindre bitar .
FÖRDELA persiljan på knäckebröden.
Lägg på makrill och toppa med en klick
rödbetsröra .
GARNERA med rödlöksstrimlor och kapris.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)