måndag 4 september 2017

ÄPPELGOTT 20 ST.



              HEJSAN  !

Hel, lite  stött  kardemumma,  i  en  mortel
ger  en  underbar  smak  åt  dessa  bullar  som 
inte  behöver  jäsa.  mm...

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  tsk  hel  kardemumma,
5  dl  vetemjöl,
2 ½  tsk  bakpulver,
1  dl  strösocker,
2  krm  salt,
100  g  smör/margarin,
4  dl  filmjölk,
2  äpplen,  gärna  Gravensteiner,
3  msk  pärlsocker.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Sätt  ugnen  på  200  grader.
KROSSA  kardemumman  lätt  och  blanda  med
alla  torra  ingredienser,.
SKÄR  smöret/margarinet  i  små  bitar  och  nyp 
in  i  mjöl -blandningen .
BLANDA  snabbt  in  filmjölken.
FYLL  degen  i  smord  muffinsplåt  eller  i 
bull-formar.
SKÖLJ,  kärna  ur  och  klyfta  äpplena .
Stick  ner  ett  par  klyftor  i  varje  bulle.
Strö  över  pärlsocker  och  stött  kardemumma.
BAKA  mitt  i  ugnen  ca  25  minuter .

LYCKA  TILL !

ANTONS KOKOSBOLLAR, 15 ST.



           HEJSAN !

ANTON  är  3 ½ år,  och  gillar  att   göra  dessa  KOKOSBOLLAR.
PROVA  NI  OCKSÅ !
HÄR  ÄR  RECEPTET :

2 dl  havregryn,
1 dl  socker,
1  msk  kakao,
75 g  smör/margarin,
1 msk  mjölk,
1  msk  starkt  kaffe,
2  msk  O'BOY,
kokosflingor.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  havregryn,  socker,  kakao,  smör/margarin,
mjölk,  kaffe  och  O'BOY.
Rulla  smeten  till  bollar  och  rulla  dem  i  kokosflingorna.

mmm...så  himla  gott !

LYCKA  TILL !

WRAPS MED RENKÖTT OCH COLESLAW. 6 WRAPS.



                HEJSAN !

SERVERA WRAPSEN SOM  ENKEL  LUNCH
ELLER  MATIG  FÖRRÄTT ....mmm.. gott !

HÄR ÄR RECEPTET:
300 g vitkål,
2 morötter,
½ dl gräddfil,
2 msk majonnäs,
1 ½ tsk dijonsenap,
2 krm salt,
1 krm svartpeppar,
12 skivor  rökt  renkött,
2  dl  riven  smakrik  ost,
1 pkt  fullkornstortillabröd (336g),
½ paket  ärtskott (40g),
1  rött  äpple,  tunt  skivat.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
ANSA  vitkålen,  skär  bort  rotstocken  och  strimla 
den  med  osthyvel,  mandolin  eller  kniv.
Skala  och  riv  morötterna .
BLANDA  vitkål  och  morötter.
Tillsätt  gräddfil,  majonnäs  och  senap.
Rör  om  och  smaka  av  med  salt  å  peppar.
FÖRDELA  renkött  och  riven  ost  på  varje  tortillabröd.
Lägg  på  en  klick  COLESLAW och  några  ärtskott.
Rulla  ihop  WRAPSEN och  linda  folie  eller  smörgås -
papper  runt  .  STÄLL varje  Wraps  i  raka  glas.
TOPPA  med  skivat  äpple.

LYCKA  TILL !

MAKRILLMACKA, 2 PORT.



              HEJSAN !

Rökt fisk eller kött är  verkligen  lättlagat - maten  är  ju  redan klar.
Detta  är  himla  gott !
Kokt  rödbeta  är  perfekt  att  ha  på  lut  i  kylen.
Det  går  också  bra  med  inlagd  rödbeta,  även
om det  inte  blir  riktigt samma  smak.
Garnera  gärna  med  nyskördad  gräslök.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
½  rödlök,
1 kokt  rödbeta,
3  msk  matyoghurt,
1  msk  majonnäs,
2  msk  kapris + lite  till  garnering,
1 krm  vitvinsvinäger,
1 krm  salt,
1  kruka  bladpersilja,
2  små  runda  knäckebröd,
100  g  rökt  makrill,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  finhacka 1/4  av  löken.
Finhacka  rödbetan .
Blanda  lök- och  rödbetshack  med  matyoghurt,
majonnäs.  kapris,  vinäger  och  salt.
STRIMLA  resten  av  löken.  Plocka  persiljan
och  dela  makrillen  i  mindre  bitar .
FÖRDELA  persiljan  på  knäckebröden.
Lägg  på  makrill  och  toppa  med  en  klick
rödbetsröra .
GARNERA  med  rödlöksstrimlor  och  kapris.

LYCKA  TILL !