HEJSAN !
Om Ni bara visste vad fin, denna fläta är , den är klar !
Det är riktigt roligt att göra den .
Dessutom är den naturell, - ingen smaktillsats, men doftar mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
1 msk salt
1 1/2 msk strösocker
7 dl vatten
2 ägg
1 dl olja
2 liter mjöl
PENSLING :
uppvispat ägg
vallmofrön
SÅ HÄR GÖR DU :
LÖS upp jästen i salt, socker och lite av det
fingervarma vattnet , 37 grader
tillsätt äggen, oljan och resten av vattnet .
ARBETA in mjölet och slå degen väl tills
den släpper bunkens kanter .
Lägg degen på bakbordet och arbeta eventuellt
in lite mer mjöl .
VÄND bunken upp och ner över degen och låt
den jäsa 30 minuter .
Arbeta degen igen och dela den i 2 delar .
Dela sedan varje del i 3 bitar .
RULLA till smala längder och fläta 2 bröd .
Täck över med en handduk och låt bröden
jäsa ca 20 minuter .
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
GRÄDDA i 200 grader i 35 - 40 minuter .
Jättegott med skinkskiva på !
LYCKA TILL !
GOD JUL !