fredag 28 juni 2019

TIPS !




            TIPS !

Mixa Din egen juice !

HÄR ÄR RECEPTET :
En rejäl knippa grönkål
2 citroner
1 1/2 tsk honung
1/2 dl kallt vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
PRESSA citronerna i en skål, lägg ner kålen och blanda i
honungen och vattnet .
MIXA tills det är en slät juice.
Tillsätt eventuellt mer vatten och smaksätt med mer honung
om det behövs .
TACK !

HAVRESNITT, 60 ST



              HEJSAN !

Dessa jättegoda kakor brukar jag ha med
till sommarens kaffekalas !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör / margarin
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl- BERTE QVARN

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop fett och socker, tillsätt havregryn
och mjöl och rulla degen till 4 längder .
LÄGG dem på smord plåt, tryck till dem med
en gaffel och grädda i mitten av ugnen i
200 grader ca 10 minuter.
SKÄR de varma längderna i 2-21/2 cm långa bitar
och låt dem sedan kallna på galler .
LYCKA TILL !

RISOTTO MED RÖDBETOR OCH CHEVRE, 2 PERS.




                   HEJSAN !

Ja,  detta var smakrikt !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk smör/margarin
1 1/2 dl ARBORIORIS
eller annat risotto-ris
1 dl vitt vin
salt, svartpeppar
300 g kokta rödbetor
100 g CHEVREOST
35 g rucola

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och buljongtärning i en kastrull.
SKALA och hacka lök och vitlök, fräs i smör/margarin
i en rymlig kastrull eller traktörpanna .
Tillsätt riset och låt fräsa med en stund .
HÄLL på vin och 2 dl av buljongen, sjud försiktigt .
Buljongen ska koka in i efterhand .
Rör då och då och tillsätt buljong vid behov tills det
mesta har kokat in . Eventuellt  behövs lite mer vatten.
SMAKA av med salt och peppar .
Skär rödbetorna i klyftor och smula CHEVREOSTEN.
Vänd ner risotton och servera med rucolablad.
SMAKLIG MÅLTID !