fredag 27 april 2018

LÄTTA CHOKLADKAKAN 15 - 18 SKIVOR .




                               HEJSAN !

mmm.....så  himla  god  chokladsmak,  man  vill  gärna
ta  en  till  och  en  till... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  1/2  dl  socker ,
2  1/2  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
1  tsk  vaniljsocker ,
1/2  dl  kakao ,
150  g  smör /margarin ,
2  lättvispade  ägg ,
1 1 /2  dl  kokande  hett  vatten .
GARNERING :
30 - 50  g  vit  choklad ,
physalis ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  alla  torra  ingredienser  och  sikta  ner  i  en  skål .
Rör  ner  smör  och  lättvispade  ägg  och  till  sist  kokande  vatten .
HÄLL  smeten  i  en  smord  och  bröad  form .
GRÄDDA  kakan  på  den  nedersta  falsen i  175  grader  ca  40  min
eller  tills  den  känns  torr  med  sticka .
Ringla  över  smält  vit  choklad  .
Garnera  med  physalis .
TID :  50  min.



LYCKA  TILL !

FRÖRUTOR .... 8 ST .




                         HEJSAN !

Dessa  jättegoda  brödrutor  fick  jag  smaka
hemma  hos  en  god  vän,  och  receptet  fick
jag  med  mig !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6  dl  vetemjöl ,
1  dl  havregryn ,
1  tsk  salt ,
1  msk  bakpulver ,
1/2  dl  linfrön ,
1/2  dl  solrosfrön ,
1/2  dl  sesamfrön ,
100  g  rumsvarmt  smör/margarin ,
3  dl  filmjölk  eller  A- fil .

GARNERING :
Solrosfrön
linfrön.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  ugnen  på  230  grader .
Blanda  ihop  de  torra  ingredienserna:  vetemjöl,  havregryn
salt,  bakpulver  linfrön,  solrosfrön,  sesamfrön  i  en  bunke .
TILLSÄTT  smöret  och  nyp  ihop  det  ordentligt  med
mjöl-blandningen  .
Tillsätt  filmjölken  och  blanda  ihop  allt  till  en  lite
kladdig  deg .
TRYCK  ut  degen  i  en  form,  ca  15x 30 cm ,  klädd  med
bakplåtspapper .
Dela  degen  i  ca  8  rutor  med  en  kniv .
Strö  över  lite  lin- och  solrosfrön.
GRÄDDA  brödet  mitt  i  ugnen  i  20 - 23  min.
Låt  det  svalna  i  formen .

LYCKA  TILL !