fredag 27 april 2018
LÄTTA CHOKLADKAKAN 15 - 18 SKIVOR .
HEJSAN !
mmm.....så himla god chokladsmak, man vill gärna
ta en till och en till... !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl socker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 tsk vaniljsocker ,
1/2 dl kakao ,
150 g smör /margarin ,
2 lättvispade ägg ,
1 1 /2 dl kokande hett vatten .
GARNERING :
30 - 50 g vit choklad ,
physalis ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla torra ingredienser och sikta ner i en skål .
Rör ner smör och lättvispade ägg och till sist kokande vatten .
HÄLL smeten i en smord och bröad form .
GRÄDDA kakan på den nedersta falsen i 175 grader ca 40 min
eller tills den känns torr med sticka .
Ringla över smält vit choklad .
Garnera med physalis .
TID : 50 min.
LYCKA TILL !
FRÖRUTOR .... 8 ST .
HEJSAN !
Dessa jättegoda brödrutor fick jag smaka
hemma hos en god vän, och receptet fick
jag med mig !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl vetemjöl ,
1 dl havregryn ,
1 tsk salt ,
1 msk bakpulver ,
1/2 dl linfrön ,
1/2 dl solrosfrön ,
1/2 dl sesamfrön ,
100 g rumsvarmt smör/margarin ,
3 dl filmjölk eller A- fil .
GARNERING :
Solrosfrön
linfrön.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 230 grader .
Blanda ihop de torra ingredienserna: vetemjöl, havregryn
salt, bakpulver linfrön, solrosfrön, sesamfrön i en bunke .
TILLSÄTT smöret och nyp ihop det ordentligt med
mjöl-blandningen .
Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en lite
kladdig deg .
TRYCK ut degen i en form, ca 15x 30 cm , klädd med
bakplåtspapper .
Dela degen i ca 8 rutor med en kniv .
Strö över lite lin- och solrosfrön.
GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 20 - 23 min.
Låt det svalna i formen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)