torsdag 3 december 2015
FARMORS SKÅNSKA PEPPARKAKOR 125 ST.
HEJSAN !
Det här ska bli Skurna pepparkakor, de går snabbt och lätt
att baka ut, om de får ligga riktigt kallt några timmar.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 DL BRUN FARIN ,
1 1/2 DL SIRAP ,
250 G SMÖR/MARGARIN ,
1/2 MSK INGEFÄRA ,
1/2 MSK KANEL ,
1 1/2 MSK KAKAO,
1/2 MSK BIKARBONAT ,
CA 9 DL VETEMJÖL ,
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp Farin och Sirap i en kastrull . Tillsätt Smör/Margarin
och låt det smälta .
LÅT massan kallna riktigt .
BLANDA Bikarbonat , och Kryddor med det mesta av Mjölet och rör
ner det i den kalla massan .Arbeta degen smidig på bakbordet och
tillsätt mera Mjöl om det behövs .
FORMA degen till rullar ca 4 cm i diameter, man kan eventuellt
platta till dem lite . Lägg rullarna KALLT att stelna till nästa dag.
SKÄR rullarna i tunna skivor och lägg dem på smord eller bak-pappersklädd
plåt . GRÄDDA kakorna i ca 8-10 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)