HEJSAN !
DETTA måste Ni göra ! Så himla gott och fruktigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl DINKEL-mjöl
1 dl fiberhavregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter, t ex hasselnötter och valnötter
1/2 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt, 3%
TOPPING :
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj en avlång bakform ca 1 1/2 liter med matfett .
BLANDA DINKEL-mjöl och havregryn i en bunke.
Skär aprikoserna i bitar .
BLANDA aprikoser, nötter, linfrö, bikarbonat och
salt i mjöl-blandningen .
Rör ner yoghurten och blanda till en kladdig deg .
Strö på TOPPINGEN .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 1 timme .
Låt brödet svalna på galler .
LYCKA TILL !