HEJSAN !
Så lätta att stoppa rätt i mun !
Dessa småskorpor kan bakas med vispgrädde eller mjölk i degen .
Med vispgrädde blir de alldeles otroligt möra , men mycket goda
också med mjölk .
De är hållbara och förvaras bäst torrt -gärna i plåtburk .
Om Du har en underugn är det en bra plats .
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör/margarin
3/4 dl strösocker
1 ägg
250 g vetemjöl (ca 4 dl)
2 tsk bakpulver
1/2 dl *vispgrädde eller mjölk , * ovispad .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR matfett, socker och ägg poröst .
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner .
Sist i röres grädden eller mjölken .
2) ARBETA ihop till en slät deg och kavla
ut den ca 1 1/2 cm tjock .
3) TA ut runda små bullar med mått eller
litet glas och lägg dem på *smord plåt
* bakplåtspapper .
GRÄDDA dem genast i 225 grader , högt upp
i ugnen tills de har fin färg , ca 5 minuter .
SKÄR försiktigt itu dem med VASS kniv medan
de är varma .
Och torka skorporna i 100 grader . Ca 100 st .
mm...! himla goa !
ALL LYCKA TILL !