torsdag 20 oktober 2022

SMÅ SOCKERSKORPOR , gammaldags, mm..! jättegoda (till Söndagskaffet ) .

 


                HEJSAN !

Så lätta att stoppa rätt i mun !


Dessa småskorpor  kan bakas med vispgrädde eller mjölk i degen .

Med vispgrädde blir de alldeles otroligt möra , men mycket goda 

också med mjölk .

De är hållbara och förvaras bäst torrt -gärna i plåtburk .

Om Du har en underugn är det en bra plats .


HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör/margarin

3/4 dl strösocker

1 ägg

250 g vetemjöl (ca 4 dl)

2 tsk bakpulver

1/2 dl *vispgrädde eller mjölk ,  * ovispad .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  RÖR  matfett,  socker och ägg poröst .

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner .

Sist i röres  grädden eller mjölken .

2)   ARBETA ihop till en slät deg och kavla 

ut den ca 1 1/2 cm tjock .

3)  TA  ut runda små bullar med mått eller 

litet glas och lägg dem på *smord plåt

* bakplåtspapper .

GRÄDDA  dem genast i 225 grader , högt upp 

i ugnen tills de har fin färg , ca 5 minuter .

SKÄR  försiktigt itu dem med VASS kniv medan

de är varma .

Och torka skorporna i 100 grader .  Ca  100 st .

mm...!  himla goa !

ALL LYCKA TILL !