tisdag 12 september 2017

MÅRTENS MUSSELRÄTT 4 PORT.



               HEJSAN !

Det  här  var  inte  dumt  alls,  VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :

1  burk  musslor, 225 g
2  msk  smör,
2  msk  vetemjöl,
eller Maizena-redning,
2  dl vispgrädde,
ca  1  dl  musselspad,
2  msk  finklippt  dill,
1  msk  saft  av citron,
eventuellt  1  tsk  curry,
eventuellt  salt,
4  vita  brödskivor, (gärna Surdegsbröd)
smör,
4 hårdkokta  ägg.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT  musslorna  rinna  av  och  spara  spadet.
Fräs  smör  och  vetemjöl  i  en  kastrull.
Späd  med  grädde  och  musselspad .
Låt  stuvningen  koka  på  svag  värme  3-5  min.
RÖR  ner  musslorna  och  dillen  i  stuvningen .
Smaksätt  med  citronsaft,  eventuellt  curry  och
eventuellt  salt.
Stek  brödskivorna  i  smör  i  en  stekpanna .
Skala  och  skär  de  hårdkokta  äggen  i  skivor.
FÖRDELA  dem  på  brödskivorna .
Häll  stuvningen  över.
SERVERA  som  ENTRERÄTT  eller  kvällsgott .

LYCKA  TILL !