tisdag 31 juli 2018

UGNSBAKADE ÄPPLEN ,...4 PORT.





                            HEJSAN !

Å,  så gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

4 STORA äpplen,
2 tsk flytande margarin/smör,
2 tsk rörsocker,
1 tsk kanel,
2 dl vaniljglass,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva äpplen.
Pensla 4 små ugnsfasta portionsformar  med 1 tsk smör/margarin .
Fördela äpplen i formarna och pensla toppen med resterande smör/
margarin .
Strö på socker och kanel.
Tillaga i ugn 225 grader några minuter .
TA UT formarna ur ugnen, lägg 1 kula glass på toppen och servera genast.

TREVLIG SOMMAR !




AVOKADOSALLAD MED GRAPEFRUKT....4 PORT.




                            HEJSAN !

MUMS ...SMAKA NI OCKSÅ !

HÄR ÄR RECEPTET :

½ FRISESALLADSHUVUD,
35 g ruccolasallad , ½ påse,
2 plommontomater,
2 blod-grapefrukter ,
2 små avokados,
15 svarta oliver,
2 msk olivolja,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ salladen och dela den i mindre bitar.
Dela tomaterna i klyftor .
Skala grapefrukten och skär hinnfria klyftor .
Dela avokadon, gröp ur köttet och skiva det.
BLANDA sallad, grapefrukten, avokado och
oliver .
Ringla över oljan och krydda med salt och
svartpeppar .

TREVLIG SOMMAR !



PRIMÖRER OCH FISK I FOLIE , 1 PORT.




                    HEJSAN !

HOKI eller annan vit fisk kan Du ta ....så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 potatisar,
1 bit purjolök,
1 dl sockerärter,
150 g vit fisk,
1 tomat,
1 tsk fiskfond,
3 msk vitt matlagningsvin,
1 tsk osötad senap,

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA potatisen.
Strimla purjon och dela sockerärterna, fördela
det på en bit folie.
LÄGG på fisk, skivad tomat och dill.
Blanda grädde, fond, vin och senap och häll över.
Vik ihop till ett paket .
TILLAGA  i ugn 175 grader ca 20 minuter .

SERVERA med potatis.

TREVLIG SOMMAR !