fredag 24 maj 2013

BROCCOLIPAJ med bacon. 4-6 personer.

Det här är en paj som passar lika bra
som förrätt eller kall till picknickkorgen.
Eller kanske som drinktilltugg!
Prova Dig fram till vad DU tycker.

DEGEN:
200 g vetemjöl
175 g smör /margarin
1 tsk salt
3-4 msk vatten.
BLANDA mjöl och salt i en bunke,
lägg i smöret i små bitar,nyp ihop med
fingertopparna till en grynig massa.
Häll i vattnet och knåda ihop en jämn deg.
Låt degen vila kallt i en 1/2 timme.

2 knippen färsk broccoli eller 2 pkt fryst
60 g riven parmesanost
60 g mjukost
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 paket bacon

Så här gör DU:
KAVLA ut degen,ca 3 mm tjock, och lägg
den i en pajform med löstagbara kanter.
Låt 1 cm hänga utanför kanten för att förhindra
att degen sjunker ner i botten .
Förbaka den i 200 grader tills den fått färg och
skär försiktigt bort den överhängande kanten
med en vass kniv.
KOKA broccolin tills stjälkarna är lagom mjuka .
Ta upp och låt den rinna av ordentligt.
VISPA äggen med osten så det blir en ganska
tjock smet,häll i grädden.
Lägg broccolin vackert i pajskalet, häll över ostsåsen
och grädda i ugnen på 200 -225 grader tills ytan
blivit fint gyllenbrun .
SKÄR baconet i bitar,stek dem knaprigt och strö över
den färdiggräddade pajen.
SERVERA med en sallad som DU gillar.

Tag med Dig paj,filt, sallad och något att dricka
och njut i naturen.
Hoppas att det smakar!