torsdag 6 december 2018
JULKAKA MED DADLAR, 18-20 ST .
HEJSAN !
Ljuvlig sötma från Dadlar gör den här kakan extra god .
Hasselnötstäcket ovanpå är också läckert - njut kakan
i små bitar till en kopp kaffe !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl= B Q
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl Whisky eller mjölk
200 g dadlar
HASSELNÖTSTÄCKE :
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl hackade nötkärnor
UGN : 175 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker mjukt, tillsätt äggen
och rör till en jämn smet .
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt mjöl-blandningen och Whisky eller
mjölk i smeten och rör om ordentligt .
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna
med måtten 25x35 cm .
HALVERA och kärna ur dadlarna . Hacka dem grovt.
Strö hacket över kakan .
HASSELNÖTSTÄCKE :
Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och blanda
ner i äggsmeten.
Häll blandningen över kakan, strö över nötterna .
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min tills smeten stannat .
LYCKA TILL !
LYXIG SAFFRANSKAKA , 12-14 BITAR.
HEJSAN !
Ljuvlig mjuk kaka som är god tillsammans med
vispad grädde och rårörda lingon .
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g smör/margarin
0,5 g saffran - 1 paket
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl= BERTE QVARN
2 tsk bakpulver
Eventuellt 25 g mandelspån
1 1/2 dl mjölk
RÅRÖRDA LINGON:
1 pkt lingon (ca 225 g)
1/2 - 1 dl råsocker
SERVERING: Vispad grädde
UGN :175 Grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret. Rör i saffran. Låt svalna.
VISPA ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och mandel.
VÄND ned mjöl - blandningen växelvis med
saffransmöret och mjölken i äggsmeten .
Häll smeten i en smord och bröad form ca
24 cm i Diam. gärna med löstagbar botten.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 min.
RÅRÖRDA LINGON:
Blanda lingon och råsocker, rör tills sockret smält.
SERVERA kakan med vispad grädde och de
rårörda lingonen .
TREVLIG ADVENT !
smöret
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)