lördag 24 mars 2018
APRIKOSBAKELSER , 8 ST .
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Färdigköpt tårtbotten ,
ca 1/2 dl aprikosmarmelad,
200 g mörk blockchoklad ,
GARNERING :
torkade mjuka aprikoser i strimlor.
SÅ HÄR GÖR DU :
TA med ett litet kakmått ut rundlar
ur tårtbottnen .
Lägg ihop dem 2 och 2 med aprikosmarmelad
emellan .
SMÄLT blockchokladen över vattenbad .
Doppa aprikosbakelserna i chokladen .
Ställ att stelna på bakplåtspapper .
GARNERA med aprikosstrimlor .
Gott efter en god middag, till kaffet .
LYCKA TILL !
PRINSESS-KRONOR , 8 ST.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdigköpt tårtbotten ,
hallonsylt ,
ca 1/2 dl vispgrädde,
1 rulle färdigkavlad
grön eller gul marsipan .
SÅ HÄR GÖR DU :
TA med kakmått ut rundlar ur tårtbottnen .
Bred hallonsylt på rundlarna .
VISPA grädden och spritsa den ovanpå.
Skär ut remsor med " spetsar " av marsipanen
och sätt dem som små prinsesskronor
runt bakelserna .
Roligt till barnkalaset !
LYCKA TILL !
INKOKT SPÄTTAFILE' , 4 PERS
HEJSAN !
Å , ett för mig barndomsminne , mmm....så himla gott !
Det var farmors recept .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g SPÄTTAFILE'
LAG :
1 dl vatten ,
1/2 dl matlagningsvin ,
2 msk matolja ,
1 1/2 tsk salt ,
1 krm grovmalen kryddpeppar ,
2 tsk socker ,
1/2 tsk grovmalen svartpeppar ,
1/2 gul finhackad lök ,
5 dillstjälkar ,
GARNERING :
1/2 dl finhackad dill,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA SPÄTTAFILE'ERNA i 2 långa
bitar om de är stora .
Mindre kan vara hela .
Blanda ingredienserna till lagen .
Lägg ner fisken , rullad , i lagen
och låt stå ca 15 min.
KOKA upp fisken i lagen och sjud
den på svag värme i 3-5 minuter.
Låt fisken kallna i lagen .
TA upp fisk-rullarna och låt dem rinna av .
Varva fisken med dill i en skål .
Häll över lagen .
GARNERA , med dill och servera med
kokt potatis .
mmm...så himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)