lördag 24 mars 2018

APRIKOSBAKELSER , 8 ST .



                       HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1  Färdigköpt  tårtbotten ,
ca  1/2  dl  aprikosmarmelad,
200  g  mörk  blockchoklad ,

GARNERING :
torkade  mjuka  aprikoser i  strimlor.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TA  med  ett  litet  kakmått  ut  rundlar
ur  tårtbottnen .
Lägg  ihop  dem  2  och  2  med  aprikosmarmelad
emellan .
SMÄLT  blockchokladen  över  vattenbad .
Doppa  aprikosbakelserna  i  chokladen .
Ställ   att  stelna  på  bakplåtspapper .

GARNERA  med  aprikosstrimlor .

Gott  efter en  god  middag,  till  kaffet .

LYCKA  TILL !

PRINSESS-KRONOR , 8 ST.




                HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1  färdigköpt  tårtbotten ,
hallonsylt ,
ca  1/2  dl  vispgrädde,
1  rulle  färdigkavlad
grön  eller  gul  marsipan .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TA  med  kakmått  ut  rundlar  ur   tårtbottnen .
Bred  hallonsylt  på  rundlarna .
VISPA  grädden   och  spritsa  den  ovanpå.
Skär   ut    remsor   med  " spetsar " av  marsipanen
och  sätt  dem  som  små  prinsesskronor
runt  bakelserna .
Roligt  till  barnkalaset !

LYCKA  TILL !

INKOKT SPÄTTAFILE' , 4 PERS




                        HEJSAN !

Å ,  ett  för  mig  barndomsminne ,  mmm....så  himla  gott !
Det  var  farmors  recept .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g   SPÄTTAFILE'

LAG  :
1  dl  vatten ,
1/2  dl  matlagningsvin ,
2  msk  matolja ,
1 1/2  tsk  salt ,
1  krm  grovmalen  kryddpeppar ,
2 tsk  socker ,
1/2  tsk  grovmalen  svartpeppar ,
1/2  gul  finhackad  lök ,
5  dillstjälkar ,
GARNERING :
1/2  dl  finhackad  dill,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  SPÄTTAFILE'ERNA  i  2  långa
bitar  om  de  är  stora .
Mindre  kan  vara  hela .
Blanda  ingredienserna  till  lagen .
Lägg  ner  fisken ,  rullad ,  i  lagen
och  låt  stå  ca  15  min.
KOKA  upp  fisken  i  lagen  och  sjud
den  på  svag  värme  i  3-5  minuter.
Låt  fisken  kallna  i  lagen .
TA  upp  fisk-rullarna  och  låt  dem  rinna  av .
Varva  fisken  med  dill  i  en  skål .
Häll  över  lagen .
GARNERA ,  med  dill   och  servera  med
kokt  potatis .

mmm...så  himla  gott !

LYCKA  TILL !