lördag 18 februari 2017

POTATISSALLAD MED BLEKSELLERI, 4 PORT.



            HEJSAN !

Ofta har man kokt potatis över från gårdagens middag.
Då kan man göra en riktigt smaklig sallad med strimlad
blekselleri och en skvätt vitt vin i såsen.
mmm.... .

HÄR ÄR RECEPTET :

8-10 kokta kalla potatisar,
4 stjälkar blekselleri,
½ dl matolja,
1 dl vitt vin,
2 krm svartpeppar ,
2 krm örtkryddor eller enbart dragon,
2 krm salt

GOTT att äta till ;
Kassler, rökt skinka, eller korv.
Eller rökt fisk.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA potatisen.
SKÖLJ och ansa bleksellerin.
Skär den i tunna skivor.
VARVA potatis och selleri i en skål.
BLANDA olja, vin och kryddor.
HÄLL såsen över.
LÅT salladen stå och dra på kall plats
i minst 1 timme .

LYCKA TILL !