HEJSAN !
IGENTLIGEN SKULLE MAN VÄL SERVERA DENNA
SUPERGODA PAJ TILL VARMARE TIDER ,
MEN JAG GÖR DEN ÄNDÅ !
NU NÄR HELA VÄRLDEN ÄR UPPOCHNERPÅ !!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter jordgubbar
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker
SMULTÄCKE :
100 g smör , /margarin, kylskåpskallt
3/4 dl strösocker
1 citron, rivet skal
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
100 g vit choklad
eller
hackade nötter i smul-täcket
GARNERING :
2 msk riven vit choklad
jordgubbar
mynta
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Ansa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar .
Blanda socker och potatismjöl och vänd runt
med jordgubbarna .
Fördela i en smord ugnsform .
BLANDA smör, socker, citronskal, mjöl och kokos ,
till en smulig deg .
Hacka chokladen eller nötterna grovt och rör ner .
Fördela smulblandningen över jordgubbarna och
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter tills pajen
fått fin färg .
GARNERA med riven vit choklad skivade jordgubbar
och kryddgrönt .
SERVERAS med vispad grädde eller vaniljvisp .
GÅR bra att servera både till kaffe och dessert !
LYCKA TILL !