lördag 13 oktober 2018
KÖTTFÄRS MED SENSOMMARGRÖNSAKER , 4 PORT.
HEJSAN !
Smak på det här, ... !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g nötfärs
smör till stekning
salt, peppar
1 klyfta vitkål
1 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 klyfta vitlök
ca 1/2 dl kinesisk soja
2 msk balsamvinäger
GARNERING :
Kryddgrönt
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA vitkål och purjolök och skär paprikorna i mindre bitar.
Stek färsen grynig, krydda med salt & peppar .
Fräs grönsakerna för sig i stor panna . Tillsätt färsen i pannan .
KRYDDA med soja och balsamvinäger .
Låt allt puttra ihop under lock 5 - 10 min. Hacka kryddgrönt
och strö över . Kan serveras som ensamrätt eller med kokt pasta
och en sallad till .
LYCKA TILL !
PLOMMONKNYTEN 10 ST.
HEJSAN !
Frasiga gömmor med plommon, enklare än så här
kan det knappt bli och resultatet blir en kaka ,
fin nog att vara med på festen.
HÄR ÄR RECEPTET :
5 djupfrysta smördegsplattor
150 g mandelmassa
1 lime
3-4 plommon
PENSLING & GARNERING
ägg, pärlsocker, flagad mandel.
UGN 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
Låt smördegen tina . Dela varje platta på mitten .
Kavla ut lite lätt till 10 kvadrater .
Riv mandelmassan . Pressa ur lime-saften .
Blanda och fördela i mitten på smördegsplattorna.
Kärna ur och skär plommonen i klyftor .
Lägg dem på fyllningen .
Vik in deghörnen mot mitten och tryck ihop till knyten.
Pensla med uppvispat ägg , strö på pärlsocker och
mandelspån .
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
LYCKA TILL !
FRYSTA SOMMARBÄR MED FLUFFIGT TÄCKE , 6 PORT.
HEJSAN !
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
Fördela 400 g blåbär och hallon i botten på en
ugnssäker form . Vispa 50 g malen sötmandel,
2 msk vetemjöl,1 1/4 dl råsocker, 2 hela ägg
2 äggulor och 2 1/2 dl vispgrädde till en slät smet.
Häll smeten över bären . Grädda mitt i ugnen i
200 grader 30 - 40 minuter.
SERVERAS varm med vispad grädde.
LYCKA TILL !
SENSOMMARPAJ MED KANTARELLER, 6 PORT.
HEJSAN !
Västerbottenost och kantareller är en underbar smakkombination !
Men det går också bra med annan svamp som Du hittar i skogen
eller i grönsaksdisken .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2 msk iskallt vatten
FYLLNING :
1 liter kantareller
2 msk smör
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 g Västerbottenost
GARNERING :
Rödlöksringar
färsk basilika
UGN 225 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG : Mixa ingredienserna till en deg-boll.
Tryck ut degen i en pajform och låt vila kallt 30 min.
FYLLNING :
Ansa och skär kantarellerna i småbitar .
Stek dem i smöret en stund .
Häll över grädden och låt den koka in litegrann.
Vispa äggen i en bunke .
Blanda i grädden och kantarellerna .
Häll blandningen i pajskalet . Strö över den rivna osten .
GRÄDDA ca 30 min i nedre delen av ugnen .
Garnera med lökringar och basilikablad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)