fredag 1 september 2017

KANTARELL- & OLIVBRÖD 1 BRÖD.


      HEJSAN !

Prova  det  här  jättegoda  brödet !
Lite  ovanligt  kanske,  men  väldigt  smakrikt.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  jäst,
4   dl  fingervarmt  vatten,
2  tsk  salt,
1  tsk  lätt  stött  fänkål,
½  dl  rapsolja,
2  msk  sirap,
6 dl  lantvetemjöl,
5  dl  vetemjöl  special,
1  dl  hackade  svarta  oliver,
2  dl  hackade  & smörfrästa  kantareller,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA  jästen  i  en  bunke .
Häll  på  vattnet  och  rör  ut  jästen.
Tillsätt  salt,  fänkål,  olja,  sirap  och
det  mesta  av  mjölet.
Arbeta  till  en  smidig  deg  som  släpper
bunkens  kanter .
Låt  jäsa  övertäckt  30  min.
ARBETA  degen,  tillsätt  oliver  och 
kantareller  och  mer  mjöl  om  det  behövs.
Forma  till  en  längd  och  lägg  på  bak-
plåtspapper  på  plåt.
Gör  några  skåror  med  en  vass  kniv.
Låt  jäsa  30  min.
GRÄDDA  i  225  grader  10  min.
Sänk  värmen  till  190  grader  och  grädda
ytterligare  20  minuter.
LÅT svalna  på  galler  under  bakduk.

LYCKA  TILL !

TILL  detta  goda  bröd  kan  Du  som pålägg ha :
KANTARELL- &  BACONFRÄS.
1 liter  kantareller, 
140  g  bacon,
SÅ  HÄR  GÖR  DU :
ANSA  kantarellerna  och  dela  de  största.
Stek  utan  matfett  tills  vätskan  kokat  in.
Lägg  i  strimlat  bacon  och  stek  tillsammans
med  svampen  tills  de  fått  fin  färg  och
baconet  är  knaprigt.
Servera  på  smörgås  eller  som  tillbehör.

LYCKA  TILL !