fredag 1 september 2017
KANTARELL- & OLIVBRÖD 1 BRÖD.
HEJSAN !
Prova det här jättegoda brödet !
Lite ovanligt kanske, men väldigt smakrikt.
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst,
4 dl fingervarmt vatten,
2 tsk salt,
1 tsk lätt stött fänkål,
½ dl rapsolja,
2 msk sirap,
6 dl lantvetemjöl,
5 dl vetemjöl special,
1 dl hackade svarta oliver,
2 dl hackade & smörfrästa kantareller,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke .
Häll på vattnet och rör ut jästen.
Tillsätt salt, fänkål, olja, sirap och
det mesta av mjölet.
Arbeta till en smidig deg som släpper
bunkens kanter .
Låt jäsa övertäckt 30 min.
ARBETA degen, tillsätt oliver och
kantareller och mer mjöl om det behövs.
Forma till en längd och lägg på bak-
plåtspapper på plåt.
Gör några skåror med en vass kniv.
Låt jäsa 30 min.
GRÄDDA i 225 grader 10 min.
Sänk värmen till 190 grader och grädda
ytterligare 20 minuter.
LÅT svalna på galler under bakduk.
LYCKA TILL !
TILL detta goda bröd kan Du som pålägg ha :
KANTARELL- & BACONFRÄS.
1 liter kantareller,
140 g bacon,
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA kantarellerna och dela de största.
Stek utan matfett tills vätskan kokat in.
Lägg i strimlat bacon och stek tillsammans
med svampen tills de fått fin färg och
baconet är knaprigt.
Servera på smörgås eller som tillbehör.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)