onsdag 19 januari 2022

FARMORS LYXIGA KÖTTBULLAR , - 4 personer.

 


                                                   HEJSAN !


Å,  DU kan tro att dessa köttbullar är riktigt goda !

Är Ni 1 eller 2 personer i hushållet ,  gör den större 

satsen och frys in och ta fram till en annan gång .


DET HÄR BEHÖVER DU :

400 g  blandfärs

2 msk ströbröd

2 tsk salt

1 1/2 dl vatten

1 msk vinbärs - gele'

1/2 tsk rivet apelsinskal

1/2 tsk svartpeppar

1 /4 tsk riven färsk ingefära

1 liten röd lök

SÅ HÄR GÖR DU :

LÄGG gele'n i vattnet och värm tills det har smält.

Låt vattnet kallna .

HÄLL gele'vattnet över ströbrödet och låt det svälla.

SKALA och riv löken .

Rör ner den i ströbröds - blandningen tillsammans med

färs, apelsinskal, salt, svartpeppar och ingefära .

Rör till en jämn smet .

FORMA köttbullar och stek dem i smör gyllenbruna 

runt om .

Slå på vatten och låt allt puttra  en stund .

RED  av skyn med mjöl och lite grädde .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !



LÄCKER RÄK - OCH FISKSOPPA , - 4 PORT. + LUFTIGT HALLONSKUM - efterrätt .

 


                                            HEJSAN  !

SÅ UNDERBART GOD ,  SMAKA DU OCKSÅ !


DET HÄR BEHÖVER DU :

400 g torskfile

250 g oskalade räkor 

1 purjolök

400 g potatis

1 morot

1 msk rapsolja

1 msk mejram

1 liter fiskbuljong -tärning

2 msk hackad dill

2 msk hackad persilja

salt, svartpeppar 


SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR Torskfile'n i bitar, skala räkorna

och skiva purjolöken .

Skala och skär potatis och morot i bitar .

FRÄS potatis och morot i rapsoljan tillsätt

mejram och buljong .

Låt puttra några minuter.

Lägg ner torsk och purjolök och låt det puttra 

ytterligare 4 - 5 minuter .

SMAKSÄTT med dill, persilja, salt och peppar .

SERVERA med ett gott bröd till .


och gärna en efterrätt , typ ;

LUFTIGT HALLONSKUM :

För 1 person vispar DU 3/4 dl vispgrädde till skum.

Blanda ner 1 dl frysta hallon och 1 dl krossade maränger.

Lägg upp i ett glas eller liten skål och garnera med 

hallon och citronmeliss .


SMAKLIG MÅLTID , och  LYCKA TILL !