söndag 22 mars 2020

YOGHURTDESSERT MED MARÄNG.. .6 PERS.



                   HEJSAN !

Himla gott och enkelt !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4 portioner frukt- eller bärkompott, t ex .
äppelmos,  krusbärskompott,  persikakräm
eller  liknande
6 dl grekisk  eller  turkisk  yoghurt
3 - 4  msk flytande honung
1 påse  små  maränger,  gärna i pastellfärger .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMAKSÄTT  yoghurten  med  honung.
Varva  den  i  portionsglas  eller  en  stor
glasskål  med  krossade  maränger  och
fruktkompott  eller - kräm .
TOPPA  med  1 eller 2  maränger  och  ställ
svalt  innan  serveringen .

LYCKA TILL !


TIPS !



                     HEJSAN !

VITLÖK, i  DESSA TIDER !

VITLÖK ÄR HÄLSA SÄGS DET !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 skiva  Bröd
1 tsk Smör /Margarin
1 tsk Kaviar
1 skiva Ost
1-2 Vitlökar, skivade

SÅ HÄR GÖR DU:
Smöra  Brödskivan .
Lägg på Kaviar .
Sist skivad Vitlök - njut !

Gillar DU inte Kaviar kan DU
ta en skiva Ost istället - som maken gör här !

Denna macka har jag ätit i alla år
som jag arbetat i vården .
Det fina med att ta Kaviar är att
Kaviaren, Tar BORT VITLÖKSDOFTEN !


TACK !


STEKTA MORÖTTER MED VITLÖKSYOGHURT.. 4 PERS.



                   HEJSAN !

Å ,, hjälp !  Detta  här är ju en miss av mig ,
att jag inte lagt ut detta underbart goda tillbehör !
Men bättre sent än aldrig .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g morötter
olja
3 - 4 vitlöksklyftor
salt och peppar

VITLÖKSYOGHURT :
3 dl yoghurt, tjock grekisk yoghurt
salt och peppar
3 vitlöksklyftor + 1-2 kläm på akacia-honungen (flytande )

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  yoghurt med kryddor  pressad vitlök
och  2 kläm på akacia honungen.  Ställ i kylen .
SKALA morötterna, halvera dem och skär igenom
dem 1 eller 2 gånger på längden .
Skala och hacka vitlöksklyftorna .
STEK morotsstavarna med lite hackad vitlök så
att de fortfarande är  krispiga .
Lägg upp dem  varma på fat  och häll över den
kalla yoghurten .
SERVERA  som förrätt eller som tillbehör till
exempelvis korv eller köttbullar .

LYCKA TILL !