söndag 22 mars 2020
YOGHURTDESSERT MED MARÄNG.. .6 PERS.
HEJSAN !
Himla gott och enkelt !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portioner frukt- eller bärkompott, t ex .
äppelmos, krusbärskompott, persikakräm
eller liknande
6 dl grekisk eller turkisk yoghurt
3 - 4 msk flytande honung
1 påse små maränger, gärna i pastellfärger .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMAKSÄTT yoghurten med honung.
Varva den i portionsglas eller en stor
glasskål med krossade maränger och
fruktkompott eller - kräm .
TOPPA med 1 eller 2 maränger och ställ
svalt innan serveringen .
LYCKA TILL !
TIPS !
HEJSAN !
VITLÖK, i DESSA TIDER !
VITLÖK ÄR HÄLSA SÄGS DET !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 skiva Bröd
1 tsk Smör /Margarin
1 tsk Kaviar
1 skiva Ost
1-2 Vitlökar, skivade
SÅ HÄR GÖR DU:
Smöra Brödskivan .
Lägg på Kaviar .
Sist skivad Vitlök - njut !
Gillar DU inte Kaviar kan DU
ta en skiva Ost istället - som maken gör här !
Denna macka har jag ätit i alla år
som jag arbetat i vården .
Det fina med att ta Kaviar är att
Kaviaren, Tar BORT VITLÖKSDOFTEN !
TACK !
STEKTA MORÖTTER MED VITLÖKSYOGHURT.. 4 PERS.
HEJSAN !
Å ,, hjälp ! Detta här är ju en miss av mig ,
att jag inte lagt ut detta underbart goda tillbehör !
Men bättre sent än aldrig .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g morötter
olja
3 - 4 vitlöksklyftor
salt och peppar
VITLÖKSYOGHURT :
3 dl yoghurt, tjock grekisk yoghurt
salt och peppar
3 vitlöksklyftor + 1-2 kläm på akacia-honungen (flytande )
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA yoghurt med kryddor pressad vitlök
och 2 kläm på akacia honungen. Ställ i kylen .
SKALA morötterna, halvera dem och skär igenom
dem 1 eller 2 gånger på längden .
Skala och hacka vitlöksklyftorna .
STEK morotsstavarna med lite hackad vitlök så
att de fortfarande är krispiga .
Lägg upp dem varma på fat och häll över den
kalla yoghurten .
SERVERA som förrätt eller som tillbehör till
exempelvis korv eller köttbullar .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)