lördag 2 mars 2019

HALLON- YOGHURTGLASS , 4 PORT.



                HEJSAN !

DE här små godingarna,  måste Ni göra någon gång !
Alla blir så glada !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mixade färska eller frysta bär
1 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA samman äggulor och florsocker
samt vaniljsocker.  Vänd ner de mixade
hallonen och rör om.
Vispa grädden hårt. Vänd ner den och
rör om.  Blanda ner yoghurten i smeten.
HÄLL upp i form eller  gör glasspinnar.
Använd snapsglas som form och små
grillpinnar i trä, som glasspinne .
FRYS in i minst 4 timmar.
Låt glassen tina lite innan den serveras.

LYCKA TILL !









KRUSBÄRSKAKA MED VANILJVISP, 4 PORT.



               HEJSAN !

mmm...riktigt smaskig ,  man kan tro att det är surt ,
men det är det absolut inte  !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 ägg
3 dl strösocker
150 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
1 dl pärlsocker
FYLLNING :
Krusbär
TILLBEHÖR :
Vaniljvisp

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Riv mandelmassan grovt och blanda ner
den i smeten.  Rör ner mjölet och blanda väl .
Rensa krusbären .
HÄLL smeten i en smord och mjölad form, ca
23 cm i diameter .  Strö över krusbären och tryck ner dem.
Fördela pärlsockret över kakan .
Hyvla smöret och täck kakan med smörskivorna .
GRÄDDA i ca 200 grader i 45 minuter .
SERVERA med vaniljvisp,.... himla gott !

LYCKA TILL !