lördag 2 mars 2019
HALLON- YOGHURTGLASS , 4 PORT.
HEJSAN !
DE här små godingarna, måste Ni göra någon gång !
Alla blir så glada !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mixade färska eller frysta bär
1 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA samman äggulor och florsocker
samt vaniljsocker. Vänd ner de mixade
hallonen och rör om.
Vispa grädden hårt. Vänd ner den och
rör om. Blanda ner yoghurten i smeten.
HÄLL upp i form eller gör glasspinnar.
Använd snapsglas som form och små
grillpinnar i trä, som glasspinne .
FRYS in i minst 4 timmar.
Låt glassen tina lite innan den serveras.
LYCKA TILL !
KRUSBÄRSKAKA MED VANILJVISP, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...riktigt smaskig , man kan tro att det är surt ,
men det är det absolut inte !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 ägg
3 dl strösocker
150 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
1 dl pärlsocker
FYLLNING :
Krusbär
TILLBEHÖR :
Vaniljvisp
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Riv mandelmassan grovt och blanda ner
den i smeten. Rör ner mjölet och blanda väl .
Rensa krusbären .
HÄLL smeten i en smord och mjölad form, ca
23 cm i diameter . Strö över krusbären och tryck ner dem.
Fördela pärlsockret över kakan .
Hyvla smöret och täck kakan med smörskivorna .
GRÄDDA i ca 200 grader i 45 minuter .
SERVERA med vaniljvisp,.... himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)