tisdag 20 december 2011

ROSENKNOPPAR CA 25 ST.

mmm,lätta,spröda kakor.

100 g smör/margarin
1/2 dl Suketter Strö
1 1/4 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
ev sockerfri sylt

UGN:175 GRADER.

Så här gör DU:
Rör smör/margarinet
riktigt smidigt.
Tillsätt Suketter Strö
och rör det poröst.

Blanda mjölsorterna och
arbeta in mjölet i smör
/margarinsmeten.

Spritsa ut degen som små
rosenknoppar på bakpappers-
klädd plåt och lägg ev en
klick sylt mitt på kakorna.

Grädda kakorna mitt i ugnen
ca 10 minuter.
Kakorna går utmärkt att frysa.

Goda att äta o' fina att se på!
GOD-JUL!

ÄPPLELÄNGD 1 ST.

Äpplelängden är en riktig godbit,
med äpple,kanel och nötter
som hör Julen till.

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl Suketter Strö
100 g smör/margarin
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
GARNERING:
1 syrligt äpple
1 msk Suketter Strö
2 tsk kanel
1 påse Nötspån

Så här gör DU:
Blanda samman mjöl,bakpulver
och Suketter Strö.
Finfördela smör/margarinet
i mjölblandningen till en
grynig massa.

Tillsätt ägget och mjölken.
Arbeta raskt ihop till en deg.
Häll smeten i en smord och
bröad,avlång form.

Skala,kärna ur och skär äpplet
i tunna klyftor.
Blanda samman kanel och
Suketter Strö.
Doppa äppleklyftorna i det.
Stick ner dem i smeten.
Strö nötspån över.

Kakan smakar bäst nygräddad.
Himla god!

GOD-JUL!