lördag 29 april 2017
SPENAT- & RICOTTARULLAR 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... Med färdig tomatsås blir spenat och RICOTTARULLARNA
hur lättgjorda som helst .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g fryst bladspenat ,
½ tsk salt ,
2 krm nymalen svartpeppar ,
50 g parmesanost ,
1 burk RICOTTAOST (250 g)
250 g färska lasagneplattor ,
1 burk färdig tomatsås
t ex med basilika , 400 g
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
TINA spenaten i mikron eller i en kastrull .
Salta och peppra .
FINRIV parmesanosten, spara 1/3.
Blanda resten med RICOTTA och spenat
i en bunke .
SKÄR lasagnen i dm - breda bitar.
Lägg 2 msk av spenat- och RICOTTA-röran
på varje bit och rulla ihop.
Spara 1/3 av röran .
LÄGG rullarna i en smord ugnssäker form.
Häll över tomatsåsen och bre på den sparade
oströran .
GRÄDDA mitt i ugnen 15 min.
Servera med den sparade parmesanosten .
RICOTTA är en mager italiensk ost som används
i både varmrätter, såser och desserter.
LYCKA TILL !
QUINOA - OCH HALLOUMISALLAD 4 PERS.
HEJSAN !
mmm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET:
2 dl okokt QUINOA av valfri färg,
1 burk kikärter ,
1 röd paprika,
1 påse blandad sallad, ca 200 g
150 g HALLOUMI,
olivolja till stekning,
DRESSING :
2 msk röd eller vit vinäger,
1 tsk honung,
½ tsk rivet citronskal ,
3 msk olivolja,
salt och svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA QUINOAN enligt anvisningarna på förpackningen
och låt svalna .
Låt kikärterna rinna av och strimla paprikan.
BLANDA QUINOA, sallad, kikärter och paprika på ett stort fat.
DRESSING :
VISPA ihop ingredienserna och krydda med salt och peppar.
DELA HALOUMIN på längden och skär i skivor.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek på medelhög
värme osten gyllenbrun på bägge sidor.
Fördela HALLOUMIN över salladen, ringla över dressingen
och servera .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)