fredag 11 mars 2016

HALLONGROTTOR MED CHOKLAD . 30 ST.


HEJSAN !
De här är riktigt goda , grottorna fick en extra piff när vi
STRÖSSLADE  över vit choklad , medan kakorna fortfarande
var varma .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vetemjöl ,
1 dl strösocker ,
1 /2 tsk bakpulver ,
200 g KYLSKÅPSKALLT
smör /margarin ,
1 dl hallonsylt ,
50 g vit choklad, fint riven ,
UGN : 175 GRADER.
SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
BLANDA mjöl, socker och bakpulver .
TILLSÄTT smöret i klickar och arbeta samman till en deg .
DELA degen i två lika stora delar och forma två rullar, ca 3 cm i DIAM.
SKÄR varje rulle i ca 15 knubbiga bitar .  LÄGG dem på plåtar med   BAKPAPPER.
TRYCK en  fördjupning i varje degbit  med tummen .
LÅT  kakorna  vila  svalt  i 30 minuter .
KLICKA 1 tsk hallonsylt i varje grop .
GRÄDDA kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
STRÖ CHOKLAD ÖVER KAKORNA  DIREKT .
"riva choklad ,.. blir bäst om chokladen varit en stund i frysen innan Du river den" .
LYCKA  TILL !

VINBÄRSPAJ MED GLASS . 4 PERS.


HEJSAN !
Visst, har Du väl någon påse röda  vinbär i frysen ?
i annat fall går det bra med lingon.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl VETEMJÖL ,
150 g SMÖR ,
1 tsk VANILJSOCKER ,
5 dl rensade  VINBÄR/LINGON ,
1-2 dl SOCKER ,
2 msk POTATISMJÖL .
SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Blanda mjölet, smöret och vaniljsockret till en smulig deg och lägg i 
OSMORD pajform .
Blanda sockret och potatismjölet i en bunke .
Varva bären och sockerblandningen över pajdegen .
Avsluta med sockerblandningen .
GRÄDDA pajen i ugnen , 200 grader i 30-35 minuter .
SERVERA pajen ljummen eller kall , med  glass eller  lättvispad grädde .
LYCKA  TILL !

ÄPPEL OCH KATRINPLOMMONPAJ 4 PERSONER.


HEJSAN!
Dt här passar till efterrätt, när det varit soppa eller fisk på menyn.
Jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
Klyfta ner syrliga, skalade ÄPPLEN i en pajform .
Lägg med 10-12  URKÄRNADE KATRINPLOMMON .
Strö på ca 1 1/2 dl SOCKER och pressa över 1-2 msk
CITRONSAFT . Pensla formens kanter med uppvispat
ägg och lägg ett  RUTMÖNSTER  av BREDA SMÖRDEGSREMSOR.
Snurra också remsor och lägg över kanten . Pensla med uppvispat
ägg och grädda i ca 20 minuter .
SERVERA MED LÄTT TINAD  VANILJGLASS . mmm...så himla gott !
LYCKA  TILL !  HOPPAS ATT DET SMAKAR !