måndag 7 oktober 2019
KORV - OCH ÄPPELGRYTA, 4 PORT. + TIPS !
HEJSAN !
Den enklaste korvgryta får extra god smak
av några äppelklyftor .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 äpplen
2 stora morötter
4 potatisar
1 purjolök
1 grönsaksbuljongtärning
2 - 3 dl vatten
400 g falukorv
1 dl finklippt persilja
+2 dl Turkisk yoghurt
1- 2 vitlöksklyftor - pressade
2 cm riven ingefära
2 kläm på Akacia honung
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och skala äpplen. morötter och potatis.
Skölj och ansa purjolöken .
Skär i bitar även korven .
KOKA upp vattnet med buljongtärningen .
Lägg ner allt och låt koka så länge att även
potatisen mjuknat .
Det brukar ta ca 10 minuter.
SPÄD eventuellt med mer vatten .
Strö på rikligt av persilja .
SERVERA med senap och
2 dl turkisk yoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 cm riven ingefära
och 1 - 2 kläm på flytande Akacia honung.
Rör ihop allt utom senapen ,
den serveras endast till korven.
LYCKA TILL !
TIPS !
Yoghurt-blandningen, kan Du ha till vilken
rätt som helst ,- där Du inte använder sås.
TACK !
KÖTTFÄRSBOLLAR i TOMATSÅS, 4 PORT.
HEJSAN !
Den här rätten går inte att beskriva
hur god den är - det måste upplevas !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs
3/4 dl kallt vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
rivet skal av 1- 1 citron
1 dl hackad persilja
TOMATSÅS :
1 tetra krossade tomater, 500 g
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar eller peppar
2 msk TOMATPURE'
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
TILLBEHÖR :
pasta eller ris
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp alla ingredienserna till tomatsåsen
i en låg och vid kastrull .
BLANDA alla ingredienserna till färsen .
Arbeta färsen en stund så håller den ihop bättre.
Forma med vattensköljda händer ca 20 - 25 bollar
och lägg ner dem direkt i den kokande såsen.
Låt sjuda under lock 5 - 8 minuter .
mmm...så himla gott !
Och Du, - ha gärna några blomkålsbuketter till , gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)