lördag 3 februari 2018
STUG-KNUTAR . 40 ST .
HEJSAN !
Degen kan också bakas ut till runda bullar
eller 2 formbröd .
HIMLA GOA ! (- fina att titta på .)
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl vatten ,
50 g jäst ,
1 dl keso ,
1/2 dl finhackad stekt lök ,
2 msk olja ,
3 dl grovt rågmjöl ,
2 tsk salt ,
1 msk honung ,
ca 11 dl vetemjöl ,
PENSLING :
ägg , sesamfrön
UGN : 250 Grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i vattnet och tillsätt sedan
alla ingredienser utom vetemjölet.
Arbeta degen ett par minuter .
TILLSÄTT vetemjölet och arbeta degen tills
den släpper bunkens kanter .
Låt degen jäsa ca 20 minuter .
DELA degen först i mitten och sedan varje
bit i ca 20 delar .
Rulla varje degbit till en ca 15 cm lång längd
och slå knut på den .
LÅT brödet jäsa på plåt i ca 30 minuter .
Pensla, strö på frön och grädda i mitten av
ugnen i ca 10 minuter .
Låt brödet kallna på galler under bakduk .
Brödet går bra att frysa .
HOPPAS PÅ ETT LYCKAT BAK !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)