lördag 3 februari 2018

STUG-KNUTAR . 40 ST .



                          
                           HEJSAN !

Degen  kan  också  bakas  ut  till  runda  bullar
eller  2  formbröd .
HIMLA  GOA  !  (-  fina  att  titta  på .)

HÄR  ÄR  RECEPTET :

4  dl  vatten ,
50  g  jäst ,
1  dl  keso ,
1/2  dl  finhackad  stekt  lök ,
2  msk  olja ,
3  dl  grovt  rågmjöl ,
2  tsk  salt ,
1  msk  honung ,
ca  11  dl  vetemjöl ,
PENSLING :
ägg ,  sesamfrön
UGN : 250  Grader.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  ut  jästen  i  vattnet  och  tillsätt  sedan
alla  ingredienser  utom  vetemjölet.
Arbeta  degen  ett  par  minuter .
TILLSÄTT  vetemjölet  och  arbeta  degen  tills 
den  släpper  bunkens  kanter .
Låt  degen  jäsa  ca  20  minuter .
DELA  degen  först  i  mitten  och  sedan  varje 
bit  i  ca  20  delar .
Rulla  varje  degbit  till  en  ca  15  cm  lång  längd
och  slå  knut  på  den .
LÅT  brödet  jäsa  på  plåt  i  ca  30  minuter .
Pensla,  strö  på  frön  och  grädda  i  mitten  av
ugnen  i  ca  10  minuter .
Låt  brödet  kallna  på  galler   under  bakduk .
Brödet  går  bra  att  frysa .

HOPPAS  PÅ  ETT  LYCKAT  BAK !

LYCKA  TILL !