fredag 3 maj 2013

PLOMMONPAJ med mandelkräm 8 port.

Har Du plommon kvar i frysen, varför inte
göra denna supergoda paj.

PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 äggula
1 1/2 dl strösocker
1 dl creme fraiche
1 krm kanel
MANDELKRÄM:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g finmalen mandel
4 ägg
ev 2 msk rom
450 g plommon
UGN 200GRADER:

Så här gör DU:
Pajdeg:
MIXA ingredienserna i en matberedare.
Tryck ut i en pajform el form med
löstagbar botten med diam 28 cm .
Ställ kallt i 30 minuter.
MANDELKRÄM:
SMÄLT smöret i en kastrull.
Tillsätt socker,vaniljsocker och mandel.
Rör i ett ägg i sänder.
Smaksätt ev med rom.
Fyll pajskalet med krämen.
DELA och kärna ur plommonen.
Dela halvorna en gång till och
lägg dem i krämen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 30 min.
Servera den ljummen med vaniljsås
eller glass.

Nu är det Fikadags.!
LYCKA TILL!