lördag 24 oktober 2009

GLASS MED VARM BÄRSÅS. 4 PORT.

Återigen en enkel efterrätt.

4 dl vaniljglass
ca 2 dl hallon och
2 dl blåbär
och lite socker

Så här gör DU:
Värm bären och smaka
av med socker.
Servera såsen direkt
eller sila den först
för att få en helt slät sås.

KLART!

LYCKA TILL!

SNABB JORDGUBBSGLASS. 4 PORT.

Här är en annan variant
på en enkel efterrätt.

Prova!

225 g frysta,skivade
jordgubbar
1/2 dl florsocker
250 g Kesella gourmet

Så här gör DU;
Kör de frysta bären
i en matberedare
tills de är söndersmulade.
Blanda med florsocker
och Kesella.

Ät glassen direkt eller
låt den stå en liten
stund i frysen.

KLART!

LYCKA TILL!

KANELÄPPLEN MED MARÄNG. 4 PORT.

Så här till helgen skulle
det kanske smaka med en
enkel och jättegod efterrätt.

Prova!

4 syrliga äpplen
1 dl vatten
1/2 dl socker
1 kanelstång
3 äggvitor
1/2 dl socker
flagad mandel

Så här gör DU:
Koka upp vatten,socker
och kanel.
Skala och klyfta äpplena
och koka dem lätt i lagen.
Lägg blandningen i en ugns-
fast form.
Vispa äggvitorna till skum.
Tillsätt sockret och vispa
till hårt skum.
Lägg smeten på äpplena.
Strö över mandel.
GRÄDDA i 175 grader ca 10 min.
eller tills marängen fått färg.

DU kan tro att detta är smarrigt.

LYCKA TILL!

Denna gjorde jag när jag
gick en matlagningskurs
för många år sen.
Uppskattat!

Prova DU också!