onsdag 31 oktober 2018

TORSDAGSBULLAR MED CURRY, 4 PERS.




                          HEJSAN !

Smaka  på  detta  !  mmm....så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g köttfärs
3/4  dl ströbröd
2  dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk  finriven rå lök
1 stor pressad vitlöksklyfta
CURRYSÅS :
5 dl köttbuljong
2 klyftade gula lökar
1 msk curry
1- 2 dl CREME FRAICHE
salt å peppar
GARNERING :
röd paprika,  persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT ströbrödet svälla i mjölken . Rör ner salt, peppar, lök  och pressad
vitlök i färsen och tillsätt sedan ströbröds-blandningen .
Forma till ganska stora köttbullar och lägg upp dem på vattensköljd  skärbräda.
KOKA buljong , lök, och curry i 10 minuter .
Lägg sedan ner köttbullarna  och låt dem sjuda ca 5 minuter .
KONTROLLERA att köttbullarna är  genomkokta, lägg över dem i en
serveringsgryta .  Koka ihop buljongen tills 2 dl återstår .
Vispa i CREME FRAICHE  och  smaka av .  Slå såsen över köttbullarna
och garnera med paprikastrimlor  och  persilja .  SERVERA med kokt ris .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !

POTATIS- & PUMPAMOS, 4 PERS.




                       HEJSAN !
Nu  är det dags !    Ett  förslag till halloween .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g potatis
600 g pumpa
grönsaksbuljong  eller fond
50 g smör/margarin
salt, peppar
3 msk hackad gräslök

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  potatisen och pumpan  och tärna dem .
Lägg potatis  och  pumpa  i  en  kastrull  och  täck  med  buljong .
Lägg  på  ett  lock  och  sjud  tills  de  är  mjuka .
Häll  av  buljongen  men  spara  någon  deciliter .
MOSA  potatis  och  pumpa  med  en  elvisp .  Tillsätt  smör  och  lite
av  buljongen  i  omgångar .  Krydda  och  strö  på  gräslöken .
SERVERA  som  tillbehör  istället  för  potatismos .