tisdag 3 december 2019
FRU BRÅTTOMS SAFFRANSBRÖD
HEJSAN !
Hinner Du inte baka Saffranskusar till LUCIA
eller Julafton ? Då kan Du baka saffrans-snabb-
bullar eller snabb- kaka i stället .
Snabb-brödet bakas med bakpulver , ska ätas samma
dag som det bakas - det brukar gå snabbt åt kan jag säga !
FRYS INTE DE HÄR BRÖDEN .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl socker
1 1/2 dl russin
100 g rumsvarmt smör/margarin
1 ägg
2 dl mjölk
1 g stött saffran (2 påsar),
PENSLING :
ägg och pärlsocker
BRÅTTOMS SAFFRANSBULLAR
UGN :250 GRADER. 10 - 15 MIN.
BRÅTTOMS SAFFRANSBRÖD
UGN 200 GRADER 30 - 35 MIN.
SOCKERKAKSFORM , RUND , 2 LITER.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, bakpulver, socker och russin i en stor skål.
FÖRDELA fettet i blandningen med fingertopparna. Snabbt!
VISPA samman ägg och mjölk. Rör ut saffranet i detta .
HÄLL ner vätskan i skålen och rör om snabbt till en deg .
LÄGG degen i en smord form (saffransbröd) eller klicka
ut den som bullar på bakpappersklädd plåt. GRÄDDA genast.
GRÄDDA saffransbrödet i form i botten av ugnen på galler.
BULLARNA på plåt i mitten av ugnen .
GOD - JUL !
BARNENS, MUMSIGA RUSSINSNITT, CA 20 ST.
HEJSAN !
Så här blev det, när jag skulle ställa mig och baka,
- vi vill vara med, -så tog ungarna över ?!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm hjorthornssalt
100 g smör/margarin
1 dl russin
1 uppvispat ägg
50 g flagad mandel
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, socker och hjorthornssalt
i matberedare. Tärna och tillsätt matfettet.
Kör tills allt är blandat. Tillsätt russinen och
kör bara några varv så de blandas in i degen.
FORMA degen till två längder och lägg på
bakpappersklädd plåt .
Platta till längderna lite lätt med handen.
Pensla med ägg och strö över mandeln.
GRÄDDA mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
NÄR längderna svalnat lite, skär dem i snittar-
bredare upptill och smalare nertill !
GOD - JUL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)