fredag 13 november 2015
INGEFÄRS- KARAMELL MED VALNÖTTER . 40 ST.
HEJSAN !
Smaka på detta, underbart, snabbgjort godis .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl VALNÖTTER ,
100 g SMÖR ,
3/4 dl LJUS SIRAP ,
1/2 dl STRÖSOCKER ,
2 tsk MALEN INGEFÄRA ,
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA NÖTTERNA i varm torr panna .
Ta upp och hacka dem grovt .
SMÄLT SMÖRET i pannan .
RÖR i SIRAP , SOCKER och INGEFÄRA .
Låt koka på medelvärme 4-5 minuter
tills gyllenbrun färg .
BLANDA ner NÖTTERNA .
Häll smeten på ett bakplåtspapper .
Låt svalna och skär i bitar.
Tips! Du kan variera med andra nötter eller mandel.
mmm... så GÖRGO'A , LYCKA TILL !
ENKEL SCHWARZWALDTÅRTA 6 PORT.
HEJSAN !
Har Ni något att fira , prova då att göra denna
suveränt goda tårta - det går inte att misslyckas !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 STORA MARÄNGBOTTNAR ,
1dl fint hackade NÖTKÄRNOR ,
3 dl VISPGRÄDDE ,
2 tsk VANILA eller VANILJSOCKER ,
100 g MÖRK CHOKLAD ,
KAKAO ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält CHOKLADEN i ett vattenbad och bred sedan ut smeten
tunt på ett smörpapper .
Låt den stelna i kylen så att den går att bryta i lagom
stora bitar för att kunna klä in tårtan .
Vispa GRÄDDEN med VANILJSOCKRET och blanda med NÖTTERNA .
Varva hälften av GRÄDDEN med BOTTNARNA och fördela resten
på och runt tårtan .
Pudra KAKAO över och DEKORERA med CHOKLADPLATTORNA runtom
och ovanpå .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)