fredag 13 november 2015

INGEFÄRS- KARAMELL MED VALNÖTTER . 40 ST.

HEJSAN ! Smaka på detta, underbart, snabbgjort godis . HÄR ÄR RECEPTET : 2 dl VALNÖTTER , 100 g SMÖR , 3/4 dl LJUS SIRAP , 1/2 dl STRÖSOCKER , 2 tsk MALEN INGEFÄRA , SÅ HÄR GÖR DU : ROSTA NÖTTERNA i varm torr panna . Ta upp och hacka dem grovt . SMÄLT SMÖRET i pannan . RÖR i SIRAP , SOCKER och INGEFÄRA . Låt koka på medelvärme 4-5 minuter tills gyllenbrun färg . BLANDA ner NÖTTERNA . Häll smeten på ett bakplåtspapper . Låt svalna och skär i bitar. Tips! Du kan variera med andra nötter eller mandel. mmm... så GÖRGO'A , LYCKA TILL !

ENKEL SCHWARZWALDTÅRTA 6 PORT.

HEJSAN ! Har Ni något att fira , prova då att göra denna suveränt goda tårta - det går inte att misslyckas ! HÄR ÄR RECEPTET : 2 STORA MARÄNGBOTTNAR , 1dl fint hackade NÖTKÄRNOR , 3 dl VISPGRÄDDE , 2 tsk VANILA eller VANILJSOCKER , 100 g MÖRK CHOKLAD , KAKAO , SÅ HÄR GÖR DU : Smält CHOKLADEN i ett vattenbad och bred sedan ut smeten tunt på ett smörpapper . Låt den stelna i kylen så att den går att bryta i lagom stora bitar för att kunna klä in tårtan . Vispa GRÄDDEN med VANILJSOCKRET och blanda med NÖTTERNA . Varva hälften av GRÄDDEN med BOTTNARNA och fördela resten på och runt tårtan . Pudra KAKAO över och DEKORERA med CHOKLADPLATTORNA runtom och ovanpå . ALL LYCKA TILL !