tisdag 1 maj 2018

KASSLER MED BANAN OCH CURRY ...4 PERS.


                 HEJSAN !

Detta  var  mmm....himla  gott  med  banan  emellan  .
Varsågoda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  benfri  kassler ,
4  stora  bananer ,
3  dl  vispgrädde ,
1-2  tsk  curry ,
1  tsk  paprikapulver ,
GARNERING :
hackad  persilja ,
SERVERING :
kokt  ris , sallad,  gurka

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
SKÄR  kasslern  i  1  cm  tjocka  skivor .
SKALA  bananerna  och  dela  dem  på
mitten.
DELA  halvorna  på  längden .
LÄGG  kasslerskivorna  på  ett  ugnssäkert
fat  med  en  bananbit  mellan  varje  skiva.
VISPA  grädden  lätt  med  curryn  och
paprikapulvret  och  bre  över  kasslern .
GRATINERA  i  ugnen  i  20 - 25  minuter.
STRÖ  över  hackad  persilja .
SERVERA  med  kokt  ris,  sallad  och  gurka .

SMAKLIG  MÅLTID !



BLÅBÄRSDESSERT MED VIT CHOKLAD, 4 PERS.




                    HEJSAN !

Läcker  smördeg  ihop  med  blåbär
och  vit  choklad .
Oemotståndligt  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  dl  blåbär,  ca  200  g,
4  frysta  smördegsplattor,
ca  10x 10 cm ,
50 g  vit  choklad ,
1  msk  potatismjöl ,
1  msk  MUSCOVADO-socker
eller  rörsocker ,
SERVERING :
Glass ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
LÄGG  ut smördegen  på  bakpappersklädd  plåt.
HACKA  chokladen  ganska  fint  och  fördela
hälften  mitt  på  smördegsplattorna .
BLANDA  upp  blåbären  med  resten  av  chokladen
samt  potatismjöl  och  fördela  det  mitt  på
smördegsplattorna .
STRÖ  gärna  över  MUSCOVADO- socker  eller
rörsocker  och  tillaga  i  mitten  av  ugnen i ca  20
minuter .
SERVERA  gärna  med  en  kula  glass .

Busenkel  dessert  som  Du  alltid  lyckas  med !

LYCKA  TILL !

MJUK KAKA MED RIVET ÄPPLE OCH BLÅBÄRSFROSTING .....14 BITAR .



         
                     HEJSAN !

Av  blåbär,  färskost  och  florsocker
gör  Du  en  god  glasyr  till  vår  maffiga
mjuka  äppelkaka .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
125  g  smör / margarin ,
4  ägg ,
4  dl  strösocker ,
3  dl  vetemjöl ,
2  tsk  vaniljsocker ,
2  tsk  bakpulver ,
1  tsk  malen  kardemumma ,
2  dl  mjölk ,
3  dl  grovt  rivet  äpple (ca 4  ST)
BLÅBÄRSFROSTING:
1 1/2  dl  frysta  blåbär,  tinade
100  g  naturell  färskost ,
1/2  dl  florsocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Smält  smöret  på  låg  värme .
VISPA  ägg  och  socker  vitt  och  pösigt .
Rör  ihop  de  torra  ingredienserna  och
vänd  ner  i  äggsmeten .
Tillsätt  smör  och  mjölk .
Rör  till  en  jämn  smet .
TILLSÄTT  de  grovt  rivna  äpplena  i  smeten .
SMÖRA  och  bröa  en  rund  form.
Häll  ner  smeten  och  grädda  i  mitten  av  ugnen
i  ca  50  minuter .
Prova  med  en  sticka ,  kakan  ska  inte  vara  kladdig.
BLÅBÄRSFROSTING :
MIXA  alla  ingredienser  med  en  stavmixer  och  spritsa
eller  bre  uppepå   kakan  när  den  svalnat .

LYCKA  TILL !