tisdag 1 maj 2018
KASSLER MED BANAN OCH CURRY ...4 PERS.
HEJSAN !
Detta var mmm....himla gott med banan emellan .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g benfri kassler ,
4 stora bananer ,
3 dl vispgrädde ,
1-2 tsk curry ,
1 tsk paprikapulver ,
GARNERING :
hackad persilja ,
SERVERING :
kokt ris , sallad, gurka
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
SKÄR kasslern i 1 cm tjocka skivor .
SKALA bananerna och dela dem på
mitten.
DELA halvorna på längden .
LÄGG kasslerskivorna på ett ugnssäkert
fat med en bananbit mellan varje skiva.
VISPA grädden lätt med curryn och
paprikapulvret och bre över kasslern .
GRATINERA i ugnen i 20 - 25 minuter.
STRÖ över hackad persilja .
SERVERA med kokt ris, sallad och gurka .
SMAKLIG MÅLTID !
BLÅBÄRSDESSERT MED VIT CHOKLAD, 4 PERS.
HEJSAN !
Läcker smördeg ihop med blåbär
och vit choklad .
Oemotståndligt gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl blåbär, ca 200 g,
4 frysta smördegsplattor,
ca 10x 10 cm ,
50 g vit choklad ,
1 msk potatismjöl ,
1 msk MUSCOVADO-socker
eller rörsocker ,
SERVERING :
Glass ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG ut smördegen på bakpappersklädd plåt.
HACKA chokladen ganska fint och fördela
hälften mitt på smördegsplattorna .
BLANDA upp blåbären med resten av chokladen
samt potatismjöl och fördela det mitt på
smördegsplattorna .
STRÖ gärna över MUSCOVADO- socker eller
rörsocker och tillaga i mitten av ugnen i ca 20
minuter .
SERVERA gärna med en kula glass .
Busenkel dessert som Du alltid lyckas med !
LYCKA TILL !
MJUK KAKA MED RIVET ÄPPLE OCH BLÅBÄRSFROSTING .....14 BITAR .
HEJSAN !
Av blåbär, färskost och florsocker
gör Du en god glasyr till vår maffiga
mjuka äppelkaka .
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör / margarin ,
4 ägg ,
4 dl strösocker ,
3 dl vetemjöl ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 tsk bakpulver ,
1 tsk malen kardemumma ,
2 dl mjölk ,
3 dl grovt rivet äpple (ca 4 ST)
BLÅBÄRSFROSTING:
1 1/2 dl frysta blåbär, tinade
100 g naturell färskost ,
1/2 dl florsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret på låg värme .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Rör ihop de torra ingredienserna och
vänd ner i äggsmeten .
Tillsätt smör och mjölk .
Rör till en jämn smet .
TILLSÄTT de grovt rivna äpplena i smeten .
SMÖRA och bröa en rund form.
Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen
i ca 50 minuter .
Prova med en sticka , kakan ska inte vara kladdig.
BLÅBÄRSFROSTING :
MIXA alla ingredienser med en stavmixer och spritsa
eller bre uppepå kakan när den svalnat .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)