lördag 1 juli 2017
RÄK- OCH LAXCHEESECAKE 6- 12 PERS.
HEJSAN !
Allt för Din SOMMARFEST !
Dags att samla vänner och familj
för en av årets bästa tider - SEMESTERN !
VARFÖR inte bjuda denna läckra CHEESEKAKE
med varmrökt lax och räkor .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kavring , ca 550 g
50 g smör/margarin,
FYLLNING :
250 g skalade räkor,
250 g varmrökt lax,
200 g färskost ,
t ex Philadelphia ,
1 dl vispgrädde ,
1 msk dijonsenap,
salt å peppar ,
tabasco,
SERVERING :
Valfri fiskrom,
10- 12 hand- skalade räkor,
och några vippor dill.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär bort kanterna på kavringen och fin-smula
i en bunke.
Smält smöret, rör ihop med kavringen och tryck
ut i en pajform med löstagbar kant.
Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
KÖR ingredienserna till fyllningen i en matberedare
tills Du får en slät massa.
Smaka av med salt , peppar och några droppar tabasco.
HÄLL fyllningen i formen , släta till ytan, täck
och ställ kallt över natten.
BRE fiskrommen FÖRSIKTIGT över kakan.
GARNERA MED RÄKOR OCH DILL.
LYCKA TILL !
OCH
TREVLIG SOMMAR!
SESAMKYCKLING MED ROTFGRUKTSMOS. 2 PORT.
HEJSAN !
Det här var gott tyckte alla , prova Du också - jag
tror att de flesta gillar denna rätt !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g kycklingben,
½ dl soja,
3/4 dl sesamfrö.
ROTFRUKTSMOS :
400 g potatis ,
250 g persiljerot,
eller rotselleri,
3/4 dl kokande mjölk,
1 tsk olivolja,
salt å peppar,
SERVERA MED :
sallad,
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kycklingbenen i en smord ugnsfast form,
Häll på soja och strö över sesamfrö.
Tillaga mitt i ugnen, ca 40 minuter.
Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
ROTFRUKTSMOS :
SKALA och tärna potatis och persiljerot och koka
mjukt i lättsaltat vatten, ca 25 minuter.
Häll av vattnet och mosa med en potatisstöt eller
elvisp.
TILLSÄTT mjölk och olja.
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA med sallad.
SMAKLIG MÅLTID, LYCKA TILL !
FILOKNYTEN MED FETA OCH SPENAT 6 PERS..
HEJSAN !
mmm...Det här var jättegott !
Prova Du också !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g fetaost,
1 påse babyspenat, 50 g
2 tsk grovkrossad svartpeppar,
4 ark FILODEG,
1 ägg till pensling,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
Smula ner osten i en skål.
Grovhacka spenaten och rör ihop med osten.
Smaka av med peppar och blanda väl.
LÄGG FILODEGSARKEN två och två ovanpå
varandra .
SKÄR ut 12 fyrkanter och lägg 1 msk fyllning
på varje .
Pensla kanterna med ägg och vik ihop dem tätt
till små rullar .
PLACERA rullarna på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med ägg och baka mitt i ugnen i ca 15
minuter eller tills de får gyllenbrun färg.
Ha gärna en god sallad till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)