lördag 1 juli 2017

RÄK- OCH LAXCHEESECAKE 6- 12 PERS.



            HEJSAN !

Allt  för  Din  SOMMARFEST !

Dags att  samla  vänner  och  familj
för  en  av  årets  bästa  tider - SEMESTERN  !

VARFÖR  inte  bjuda  denna  läckra  CHEESEKAKE
med  varmrökt  lax  och  räkor .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1 kavring , ca  550 g
50 g smör/margarin,
FYLLNING :
250 g  skalade räkor,
250 g varmrökt lax,
200 g färskost ,
t ex Philadelphia ,
1 dl vispgrädde ,
1 msk dijonsenap,
salt å peppar ,
tabasco,
SERVERING :
Valfri fiskrom,
10- 12 hand- skalade  räkor,
och några vippor dill.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär bort kanterna på kavringen och fin-smula
i en bunke.
Smält smöret, rör ihop med kavringen och tryck
ut i en pajform med löstagbar kant.
Grädda i 15 minuter.  Låt svalna.
KÖR ingredienserna till fyllningen i en matberedare
tills Du får en slät massa.
Smaka av med salt , peppar och några droppar tabasco.
HÄLL fyllningen i formen , släta till ytan, täck
och ställ kallt över natten.
BRE fiskrommen  FÖRSIKTIGT över kakan.

GARNERA MED RÄKOR  OCH DILL.

LYCKA  TILL !
OCH
TREVLIG SOMMAR!

SESAMKYCKLING MED ROTFGRUKTSMOS. 2 PORT.



              HEJSAN !

Det här var gott tyckte alla ,  prova Du också  - jag
tror att de flesta gillar denna rätt !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g kycklingben,
½ dl soja,
3/4 dl sesamfrö.
ROTFRUKTSMOS :
400 g potatis ,
250 g persiljerot,
eller rotselleri,
3/4 dl kokande mjölk,
1 tsk olivolja,
salt å peppar,
SERVERA MED :
sallad,
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kycklingbenen i en smord ugnsfast form,
Häll på soja och strö över sesamfrö.
Tillaga mitt i ugnen, ca 40 minuter.
Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
ROTFRUKTSMOS :
SKALA och tärna potatis och persiljerot och koka
mjukt i lättsaltat vatten, ca 25 minuter.
Häll av vattnet och mosa med en potatisstöt eller
elvisp.
TILLSÄTT  mjölk och olja.
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA med sallad.

SMAKLIG MÅLTID,   LYCKA TILL !

FILOKNYTEN MED FETA OCH SPENAT 6 PERS..



                 HEJSAN !

mmm...Det  här  var  jättegott !
Prova Du  också !

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g fetaost,
1 påse babyspenat, 50 g
2 tsk grovkrossad svartpeppar,
4 ark  FILODEG,
1 ägg till pensling,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  UGNEN PÅ   200 GRADER.
Smula  ner  osten  i  en  skål.
Grovhacka  spenaten  och  rör  ihop  med  osten.
Smaka  av  med  peppar  och  blanda  väl.
LÄGG  FILODEGSARKEN  två och två ovanpå
varandra .
SKÄR  ut  12  fyrkanter  och  lägg  1  msk  fyllning
på  varje .
Pensla  kanterna  med  ägg  och  vik  ihop  dem  tätt
till  små  rullar .
PLACERA  rullarna  på  en  bakpappersklädd plåt.
Pensla  med  ägg  och  baka  mitt  i  ugnen  i  ca 15
minuter  eller  tills  de  får  gyllenbrun  färg.

Ha gärna en god sallad till .

LYCKA  TILL !