onsdag 15 januari 2014

DINKELSALLAD MED BACON & ÖRTKESO. 4 PORT.

Det här var gott .

1 paket bacon
250 g keso
1 dl färska örter
salt och peppar
1 salladshuvud
240 g hela DINKELKORN ,
färdigkokta
cocktailtomater skurna i halvor
olivolja

SÅ HÄR GÖR DU:
STEK baconet i en stekpanna
eller i mikron.
Låt fettet rinna av på hushålls-
papper .
Stek också tomathalvorna .
MIXA  keso och örter , smaka
av med salt och peppar .
LÄGG  upp sallad , DINKEL
och tomater i en skål och ringla
över olivolja .
Toppa med bacon och ört-keso .

SMAKLIG MÅLTID !

FLÄSKFILEGRYTA MED KOKOS OCH CURRY. 4 PERSONER.

Det här var en TJEJMIDDAG,
mycket uppskattad .

500 g FLÄSKFILE
1-2 msk rapsolja
2 tsk paprikapulver
1 tsk röd thaicurry
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
4 dl kokosmjölk
1 purjolök, strimlad
2 gula paprikor , strimlade
150 g champinjoner, skivade
1-2 msk rapsolja
TILLBEHÖR:
Jasminris
1 lime'
färsk mynta

SÅ HÄR GÖR DU:
PUTSA  och strimla Fläskfile'n .
Fräs strimlorna i oljan i en stekpanna
och lägg över i en gryta .
Pudra över  paprikapulver , curry , salt
och peppar .
HÄLL över kokosmjölk .
Låt allt koka ihop i 10 minuter .
FRÄS under tiden purjolök , paprika
och champinjoner i olja några minuter
i en stekpanna .
LÄGG över allt i grytan och  koka upp
och smaka av med eventuellt mera kryddor.
SERVERA med jasminris , limeklyfta
och mynta .

SMAKLIG MÅLTID!