lördag 24 februari 2024

MINA INBJUDANDE SYLTKAKOR , 35 ST . mm..! HIMLA GODA ! PÅSK ?

 


                 HEJSAN !


KAKORNA ÄR RULLADE I HACKAD MANDEL .

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

150 g smör 

3/4 dl strösocker

1 äggula

2 tsk vaniljsocker

3 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl hackad sötmandel 

FYLLNING :

Hallonsylt 

GARNERA MED :

1/2 dl florsocker

1 tsk vatten 


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  RÖR IHOP ,  rumsvarmt smör/ margarin och socker .

Tillsätt äggula och vaniljsocker och arbeta i mjölet .

Forma degen till 2 rullar som är ca 3 cm tjocka .

Rulla rullarna i hackad mandel och låt rullarna vila i

kylen ca 1 timme .

2,   FYLLNING :  SKÄR rullarna i knappt 1 cm tjocka 

skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper .

Gör en fördjupning mitt i kakorna och lägg i en klick sylt .

3,  GRÄDDA mitt i ugnen tills de börjar få  färg , ca 15 minuter.

Låt kakorna svalna .

4,  GARNERING :   GLASERA  kakorna med florsocker blandat 

med vatten .  


LYCKA TILL !




BRYSSELKÅLS - GRATÄNG MED ÄPPLE , 4 PERSONER . MIDDAG .

 

                             HEJSAN !


DET HÄR SKA VI HA TILL MIDDAG IDAG !

mm...så himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g brysselkål

2 tsk balsamvinäger

2 msk flytande honung

salt å peppar

2 msk rapsolja

2 - 3 små röda äpplen 

3 ägg

3 dl grädde

2 dl riven ost

3 msk pumpakärnor


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .

2,  DELA brysselkålen  mitt itu och lägg den i en ugnsform .

Ringla över vinäger och honung och krydda med salt å peppar.

Tillaga mitt i ugnen , ca 20 minuter .

3,  KÄRNA ur och klyfta äpplena och lägg i formen .

4,  VISPA  samman ägg, grädde, och ost och häll över 

brysselkålen och äpplena .

Tillaga i i ugnen tills äggsmeten stannat , ca 25 minuter .

5,  VID SERVERING :

STRÖ över rostade pumpakärnor .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !