tisdag 29 mars 2016
MOROTSBRÖD MED APRIKOS- MARMELAD 1 BRÖD.
HEJSAN!
Prova att göra detta himla goda bröd!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/4 dl kikärtsmjöl ,
2 1/4 dl hasselnötsmjöl ,
1 msk FIBERHUSK ,
1 1/2 dl frön, t ex solros- och pumpakärnor,
1 tsk bakpulver,
1 tsk bikarbonat,
1 krm kanel ,
1 tsk kummin,
2 ägg,
1/4 tsk örtsalt,
1 1/2 dl valfri mjölk ,
2 dl fint rivna morötter
TOPPING :
pumpakärnor, solrosfrön, russin, sesamfrön.
MARMELAD :
2 dl blötlagda aprikoser ,
1 dl filead apelsin ,
rivet skal av 1 citron ,
2 msk citronsaft ,
1 krm äkta vaniljpulver.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner ägg, mjölk, och morötter ,
till en jämn smet .
LÅT SVÄLLA 5 MIN.
KLÄ en brödform med bakplåtspapper .
Klicka ner smeten . Toppa med pumpakärnor, solrosfrön, russin och sesamfrö.
GRÄDDA MITT I UGNEN i 50- 60 MINUTER . Låt svalna .
MARMELAD : Lägg aprikoserna i en burk och häll på vatten så att det täcker.
LÅT STÅ i KYLSKÅP MINST 6 TIMMAR .
Häll av blötläggningsvattnet från aprikoserna .
Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
Sötman kan variera på apelsinerna så börja med 1 msk citronsaft och smaka av .
Häll upp på glasburk och förvara i kylen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)