tisdag 29 mars 2016

MOROTSBRÖD MED APRIKOS- MARMELAD 1 BRÖD.


 HEJSAN!
Prova att göra detta himla goda bröd!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/4 dl kikärtsmjöl ,
2 1/4 dl hasselnötsmjöl ,
1 msk FIBERHUSK ,
1 1/2 dl frön, t ex solros- och pumpakärnor,
1 tsk bakpulver,
1 tsk bikarbonat,
1 krm kanel ,
1 tsk kummin,
2 ägg,
1/4 tsk örtsalt,
1 1/2 dl valfri mjölk ,
2 dl fint rivna morötter
TOPPING :
pumpakärnor,  solrosfrön,  russin,  sesamfrön.
MARMELAD :
2 dl blötlagda  aprikoser ,
1 dl filead  apelsin ,
rivet skal av 1 citron ,
2 msk citronsaft ,
1 krm äkta vaniljpulver.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader . 
Blanda alla torra ingredienser.  Blanda ner  ägg, mjölk, och morötter ,
till en jämn smet .
LÅT SVÄLLA 5 MIN.
KLÄ en brödform  med  bakplåtspapper .
Klicka ner smeten .  Toppa med  pumpakärnor, solrosfrön, russin och sesamfrö.
GRÄDDA MITT I UGNEN  i  50- 60 MINUTER . Låt svalna .
MARMELAD :  Lägg aprikoserna i en burk och häll på vatten så att det täcker.
LÅT STÅ i  KYLSKÅP MINST  6 TIMMAR .
Häll av blötläggningsvattnet  från aprikoserna .
Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
Sötman kan variera  på apelsinerna så börja med 1 msk citronsaft och smaka av .
Häll upp på glasburk och förvara i kylen .

LYCKA TILL !