onsdag 5 september 2018
KRUSBÄR UNDER SKUMTÄCKE ?
HEJSAN !
Vad sägs om detta ?
Vi som ofta är sugna på något gott efter maten .
Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter krusbär
2 äggvitor
1 msk strösocker
1 dl vatten.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT krusbären koka i vattnet tills de känns mjuka.
Häll över i form .
VISPA äggvitorna och sockret till hårt skum
och bred försiktigt över krusbären.
SÄTT i ugn 125 grader ca 20 minuter.
SERVERA med en klick lättglass.
LYCKA TILL !
MJUK NÖTKAKA
HEJSAN !
Ett annat recept på nöt-kaka.
Himla gott ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl (200 g) malda
hasselnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR samman ägg och socker.
Blanda ner de malda nötkärnorna.
Häll smeten i en välsmord och bröad
rund form (minst 1 1/4 liter form) .
GRÄDDA kakan i 175 grader tills
kakan släpper formens kanter - ca 40 min.
LÅT kakan svalna något .
Stjälp upp den på fat och låt den kallna
under formen .
LYCKA TILL !
TANT ASTRIDS BLÅBÄRSKAKA .
HEJSAN !
Smakar sommar , mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
2 1/2 dl strösocker
75 g smält smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl BERTE QVARN = vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 - 4 dl färska blåbär
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 200 grader . Smörj och bröa en rund form
med löstagbar kant , rymd ca 1 1/2 liter .
VISPA ägg och socker vitt.
TILLSÄTT fettet, mjölken och mjölet blandat med bak-
pulvret . RÖR tills allt är blandat.
BLANDA ner blåbären och häll smeten i formen.
GRÄDDA på första falsen i ugn ca 50 minuter.
SERVERA kakan kall eller ljummen med vispad grädde.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)