onsdag 5 september 2018

KRUSBÄR UNDER SKUMTÄCKE ?



                HEJSAN !

Vad sägs om detta ?
Vi som ofta är sugna på något gott efter maten .
Smaka på det här !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter krusbär
2 äggvitor
1 msk strösocker
1 dl vatten.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT krusbären koka i vattnet tills de känns mjuka.
Häll över i form .
VISPA äggvitorna och sockret till hårt skum
och bred försiktigt över krusbären.
SÄTT i ugn  125 grader  ca 20 minuter.
SERVERA med en klick lättglass.

LYCKA TILL !

MJUK NÖTKAKA



                HEJSAN !

Ett annat recept på nöt-kaka.
Himla gott ...mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 ägg
2 1/2 dl socker
3  dl (200 g) malda
hasselnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR samman ägg och socker.
Blanda ner de malda nötkärnorna.
Häll smeten i en välsmord  och bröad
rund  form (minst 1 1/4 liter form) .
GRÄDDA kakan i 175 grader tills
kakan släpper formens kanter - ca 40 min.
LÅT kakan svalna något .
Stjälp upp den på fat och låt den kallna
under formen .

LYCKA TILL !

TANT ASTRIDS BLÅBÄRSKAKA .



                      HEJSAN !


Smakar sommar ,  mmm...

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
2 1/2  dl strösocker
75 g smält smör eller margarin
1 1/2  dl  mjölk
4 1/2  dl BERTE QVARN = vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 - 4 dl  färska  blåbär

SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT  ugnen på  200  grader .  Smörj och bröa en rund form
med  löstagbar kant , rymd ca  1 1/2 liter .
VISPA  ägg och socker  vitt.
TILLSÄTT fettet,  mjölken och mjölet  blandat  med  bak-
pulvret .  RÖR  tills  allt  är  blandat.
BLANDA  ner blåbären  och  häll  smeten  i  formen.
GRÄDDA  på första falsen  i  ugn  ca 50 minuter.
SERVERA kakan  kall eller ljummen  med  vispad  grädde.

LYCKA TILL !