måndag 21 september 2009

KIKÄRTSBURGARE MED KORIANDER. 4 PERS.

Detta är jättegott.

2 burkar avrunna kikärter
2 ägg
1 msk mjöl
1 knippe färsk koriander
1 pressad vitlök
1 tsk salt
2 krm sv.peppar
olja till stekning
gärna RAPSOLJA.

Så här gör DU;
Mixa kikärtorna ihop med äggen.
Rör ner mjöl,koriander,
vitlök,salt,sv.peppar.
Hetta upp oljan i pannan.
Forma till biffar (färsen är lite lös)
Kanske är det lättare att
klicka i färsen i pannan.

TILLBEHÖR:
Sallad
böngroddar
färsk chili
yoghurt med 1 pressad
vitlöksklyfta.
SERVERA : I PITABRÖD.

mmmm,så gott.

GYLLENE KORVPANNA. 6 PORT.

Återigen ett korvrecept.
71 % kött är det i denna korv
den är verkligen god.

600 g korv
1-2 purjolökar
2 burkar majskorn(340g)
1 krm mejram
peppar
1/2 dl vatten eller buljong
hackad persilja.

Så här gör DU:
Ta av skinnet på korven (falukorv)
och skär den i cm-tjocka skivor.
Skölj purjolöken och skär den i
tunna strimlor.
Fräs purjolöken i lite fett i
en stekpanna.
Häll i majskornen.
Krydda,rör om och späd med vätskan.
Lägg korven överst och sätt på pannan.
Låt alltsammans sjuda ca 5 minuter
eller tills korven blivit varm.
Strö över persilja.
Servera med kokt potatis.

SMAKLIG MÅLTID!