torsdag 12 maj 2016
FRASIG FILO-PAJ MED KRONÄRTSKOCKA 6- 8 PERS.
HEJSAN !
Den här var verkligen frasig och jättegod.
Väl värt ett försök !
HÄR ÄR RECEPTET :
270 g FILODEG ,
50 g smör /margarin ,
FYLLNING :
150 g färska champinjoner ,
1 msk smör /margarin ,
1 burk a' 390 g varav 240 g KRONÄRTSKOCKS-HJÄRTAN.
50 g salami i skivor ,
10 körsbärstomater ,
ÄGGSTANNING :
4 ägg ,
3 1/2 dl mjölk ,
1/2 dl strimlad färsk basilika ,
3 dl riven smakrik ost .
UGN 200 GRADER .
Så här gör DU:
TINA FILODEGEN .
Veckla ut degplattorna och dela dem på mitten .
Smörj en form , med löstagbar kant 24 cm i diameter väl.
Lägg i ett lager FILODEG och låt den hänga lite över kanten.
PENSLA ett FILODEGSARK med smält smör och lägg ovanpå .
Låt degen gå lite omlott i formen .
Fortsätt att pensla arken med smör och lägg i formen .
Det ska vara minst 5 lager FILODEG .
FYLLNING :
Ansa och skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, tills
vätskan kokat in .
Lägg svampen i formen .
Klyfta KRONÄRTSKOCK-HJÄRTANEN och lägg i formen .
Strimla salamin och dela tomaterna och lägg i formen .
ÄGGSTANNING :
Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och basilika och häll i formen .
Strö över ost .
Vik in några ark (inte alla) FILODEG som hänger över kanten in mot
kanten (inte över pajen ) och grädda i 40- 45 minuter tills
äggstanningen stelnat .
Täck med folie om kanten blir mörk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)