torsdag 12 maj 2016

FRASIG FILO-PAJ MED KRONÄRTSKOCKA 6- 8 PERS.


 HEJSAN !

 Den här var verkligen frasig och jättegod.
 Väl värt ett försök !

 HÄR ÄR  RECEPTET :
 270 g FILODEG ,
 50 g smör /margarin ,
 FYLLNING :
 150 g färska champinjoner ,
 1 msk smör /margarin ,
 1 burk a' 390 g varav 240 g KRONÄRTSKOCKS-HJÄRTAN.
 50 g salami i skivor ,
 10 körsbärstomater ,
 ÄGGSTANNING :
 4 ägg ,
 3 1/2 dl mjölk ,
 1/2 dl strimlad färsk basilika ,
 3 dl riven smakrik ost .
 UGN 200 GRADER .

 Så här gör DU:
 TINA FILODEGEN .
  Veckla ut degplattorna och dela dem på mitten .
  Smörj en form , med löstagbar kant 24 cm i diameter  väl.
  Lägg i ett lager FILODEG och låt den hänga lite över kanten.
  PENSLA ett FILODEGSARK med smält smör och lägg ovanpå .
  Låt degen gå lite omlott i formen .
  Fortsätt att pensla arken med smör och lägg i formen .
  Det ska vara minst 5 lager FILODEG .
 FYLLNING :
  Ansa och skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, tills
  vätskan kokat in .
  Lägg svampen i formen .
  Klyfta  KRONÄRTSKOCK-HJÄRTANEN och lägg i formen .
  Strimla salamin och dela tomaterna  och lägg i formen .
 ÄGGSTANNING :
 Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och basilika och häll i formen .
  Strö över ost .
  Vik in några ark (inte alla) FILODEG som hänger över kanten in mot
   kanten (inte över pajen ) och grädda i 40- 45 minuter tills
   äggstanningen stelnat .
  Täck med folie om kanten blir mörk .
          LYCKA  TILL !