HEJSAN !
Om Du inte hittar hasselnötsmjöl i Din butik
går det lika bra att mala hela nötkärnor i en
mandelkvarn .
Nöt -mjöl ger fin smak .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl hasselnötsmjöl
1 kryddmått bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
PENSLING & GARNERING :
3/4 dl hackade hasselnötskärnor
1 tsk flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
MÄT upp alla torra ingredienser i en bunke .
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en deg .
DELA degen i fyra jämnstora bitar och kavla ut till
plåt-långa längder, ca 15 cm breda .
LÅT vila en kort stund på arbetsbänken innan Du lyfter
över dem på bakpappersklädd plåt .
ANNARS kan degen dra ihop sig igen .
NAGGA med en gaffel .
PENSLA lätt med vatten och strö över
hackade nötkärnor och flingsalt .
MARKERA längderna i trekantiga bitar med en sporre.
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 8 minuter .
LÅT svalna .
DELA i trekanter efter markeringarna .
LYCKA TILL !