fredag 17 april 2009

FRASIGA LAMMFÄRSKNYTEN 4 PORT.

Lammfärs och bacon är en
smarrig kombination ,
DU kan också byta ut bacon till fetaost.
Det är bara till att prova .


UGN:225 GRADER.

4 djupfrysta smördegsplattor.
FYLLNING:
1 liten aubergine
140 g tärnad bacon
300 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpure
1 msk torkad timjan
salt + peppar
1 ägg till pensling
SÅ HÄR GÖR DU :

Tina smördegen .

Skär auberginen i tärningar
Bryn baconet i stekpanna.
Tillsätt aubergine och färs .
Stek tills färsen blir grynig.
Pressa i vitlök och tillsätt
tomatpure och timjan.
Smaka av med salt o´peppar
och låt puttra i 10 minuter .
Kavla ut smördegen lite lätt
och skär ut åtta rundlar med
hjälp av ett tefat.
Fördela fyllningen på ena halvan
av rundlarna, pensla med ägg runt kanten,
vik över degen och tryck till .
Pensla ovansidan med ägg .
Lägg knytena på plåt med bakpapper
och grädda mitt i ugnen 15 min.