torsdag 16 juni 2016
SMÅKAKA, CITRONPRICKAR .50 ST.
HEJSAN !
mmm...småkakor är det godaste av de goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör ,
1 1/2 dl strösocker ,
1 tsk vaniljsocker ,
1 tsk stött kardemumma ,
2 dl vetemjöl ,
1/2 dl potatismjöl ,
FYLLNING :
25 g smör ,
1/2 dl honung ,
1/2 dl CREME Fraiche ,
1 msk vatten ,
1/2 msk citronsaft ,
1 msk vetemjöl ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
RÖR smör , socker och smakämnena pösigt .
Blanda ner mjöl-sorterna och arbeta degen smidig .
LÄGG smör, honung och CREME Fraiche i en kastrull
och låt sjuda i ca 3 minuter .
Blanda vatten, mjöl och citronsaft och vispa ner det i
kastrullen och låt det få ett uppkok .
SPRITSA ut rosor och tryck ett hål mitt i varje kaka.
Lägg en klick fyllning i var kaka .
GRÄDDA i ugnen i 10-12 minuter .
LYCKA TILL !
RÖKT LAX MED RÅSTUVAD POTATIS , 4 PERSONER.
HEJSAN !
Det här är inte fel heller, mmm...riktigt, riktigt gott !
DET HÄR BEHÖVER DU !
700 g potatis ,
2 dl mjölk ,
2 1/2 dl matlagningsgrädde ,
salt å peppar ,
1/2 dl hackad persilja ,
1/2 dl hackad dill ,
TILL SERVERING :
4- 8 skivor rökt lax ,
rödlök ,
kapris ,
citronklyftor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA potatisen och skär den i tärningar .
LÄGG potatisen i en kastrull och häll på
mjölk och grädde .
Krydda med salt å peppar .
Sjud potatisen på svag värme tills den är mjuk.
RÖR i hackad persilja och dill och servera till
rökt lax .
GARNERA laxen med ringar av rödlök,
kapris och citronklyftor .
LYCKA TILL !
INBAKAD GRAVAD LAX MED INGEFÄRSSÅS , 4 PERS.
HEJSAN !
Detta måste Ni smaka till Midsommar , mmm....så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 djupfrysta smördegsplattor ,
4 tjocka skivor gravad lax, 150 g styck,
1 paket fryst bladspenat ,
1 msk smör ,
salt å peppar ,
ägg till pensling ,
SÅS :
2 dl CREME Fraiche ,
1 dl vispgrädde ,
2 msk sherry ,
3 msk chutney ,
2 tsk riven färsk ingefära ,
salt å peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA smördegen och spenaten .
Krama vattnet ur spenaten och fräs den ett par min. i smör .
Krydda med salt å peppar och låt svalna .
KAVLA ut smördegsplattorna på bredden till kvadrater .
LÄGG en laxskiva på varje degplatta och fördela spenaten
ovanpå laxen .
Pensla degkanterna med uppvispat ägg och vik och nyp ihop
till ett paket . Skär bort överflödig deg .
PLACERA paketen med skarven nedåt på bakplåt .
Pensla med uppvispat ägg .
Låt paketen vila kallt i 10 minuter .
SÄTT ugnen på 200 grader .
GRÄDDA paketen i 20 minuter .
KOKA under tiden såsen .
Sjud CREME Fraiche, grädde och sherry i 5 minuter .
Rör i chutney och ingefära och smaka av med salt å peppar.
SERVERA laxpaketen med sås och grönsallad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)