måndag 29 augusti 2011

LÄCKER LEVERPASTEJMACKA 4 PORT.

I min familj ÄLSKAR vi Leverpastej.

Det ska vara lite bröd
och MYCKET LEVERPASTEJ.....

1 paket bacon, 140 g
10 champinjoner
4 skivor grovt bröd
4 salladsblad
150-200 g leverpastej

Så här gör DU:
STEK baconet knaprigt.
Låt det rinna av på
hushållspapper.

SKIVA champinjonerna och
stek dem i fettet som
bildats efter baconet.

BRED brödet med smörgås-
margarin.
Lägg på salladen och en
rejäl skiva Leverpastej.
Toppa med bacon och champinjoner.

En vanlig hederlig macka
till en mugg te,så mumsigt.

HA DET GOTT!





FRESTANDE LUNCH-LÅDA. 1 PORTION.

Det är verkligen lönande att ta med sig
lunch-låda till jobbet,både billigt och gott.
Kyckling-file kan DU laga lite extra av
när DU ändå lagar middag.

Gör gärna en god pasta-sallad.
Här får DU receptet av mej.

1 kyckling-file eller
2 lår-fileer
1 tsk smör /margarin
salt o peppar
1 portion pastaskruvar
1-2 tsk pesto(burk)
2-3 bitar soltorkad tomat
i olja
5 svarta oliver
parmesan

Så här gör DU:
SKÄR kycklingfilen i bitar
och stek den i matfettet,
salta o peppra.
Koka under tiden pasta-
skruvarna enl anvisn.på
förpackningen,häll av vattnet.

BLANDA pastan med pesto,soltorkad tomat
skuren i mindre bitar,svarta oliver
och kycklingen.
Strö över riven parmesan.

Jag tycker detta är gott.
PROVA DU MED.
LYCKA TILL!

POTATIS & BÖCKLINGMACKA. 4 PORT.

Kalla kokta potatisar finns
ofta över i kylskåpet.
Synd att slänga tycker jag.
Prova att göra en kvällsmacka
med en krämig potatisröra.

4 skivor grovt rågbröd
2 msk smörgåsmargarin
2 hårdkokta ägg
1 liten gul lök
4 kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
2 msk böckling-pastej
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
salt o peppar
8 salladsblad
100 g stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
1 skivad lime

SÅ här gör DU:
SKALA och hacka äggen grovt.
Skala och hacka löken fint.
Skär potatisen i små tärningar.
Klipp gräslöken.

BLANDA i en skål böckling-pastej,
gräddfil och majonnäs.
Tillsätt ägg, lök,potatis och
gräslök (spar lite till dekoration)
och rör samman.
Smaka av röran med salt och peppar.

BRED smör på brödskivorna.
Skölj salladsbladen och lägg på.
Fördela röran ovanpå och toppa
med rom och rödlök.

DEKORERA,till slut med rom och lime.

Detta måste DU göra ,så himla gott.
LYCKA TILL!

FISKFILEER MED MERSMAK. 4 PERSONER.

Ååå... det här är gott kan DU tro.
Tillochmed barna gillade det.

600 g fifileer
t ex av sej eller torsk
färska eller tinade frysta.
matfett
1/2 tsk salt
2 skivor vitt bröd
1 msk persilja, färsk sådan helst
1/2 dl riven parmesanost
TILLBEHÖR:
Potatismos,broccoli.

Så här gör DU:
LÄGG fiskfileerna i en smord,
ugnssäker form.
SMULA brödet och blanda med ost
och persilja-skuren i småsmå bitar.
STRÖ blandningen över fisken.
STEK i ugnen tills fisk-köttet
är vitt och fast och ytan har
fin färg ca 20 minuter.
SERVERA med potatismos och broccoli
eller rivna morötter med 1/2 rivet äpple.

SMAKLIG MÅLTID.
LYCKA TILL!