måndag 11 februari 2019

HALLONGROTTEPAJ , 8- 10 BITAR.




                           HEJSAN !
mmm... ! Smaka på denna smarriga HALLONGROTTEPAJ
Pajdegen  är underbart go'.

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g mjukt smör/margarin
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 msk äkta vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl-BERTE QVARN
5 dl hallonsylt
GARNERING :
1 msk florsocker
färska hallon

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Vispa smör/margarin, strösocker och vaniljsocker
ljust och fluffigt .
Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke och
sikta ner den torra blandningen i smör- och socker-
visp.  Rör om väl .
TRYCK ut kakdegen i en pajform så att botten och
kanter täcks, ca 18 cm i diameter .
BRED ut hallonsylten över bottnen av kak-skalet.
Grädda  HALLONGROTTEPAJEN mitt i ugnen
ca 30 minuter .  Täck med aluminiumfolie om
kanterna börjar bränna vid.  Låt svalna helt .
PUDRA över florsocker vid serveringen och garnera
med färska  hallon.
En klick vispad grädde gör alltid susen !

LYCKA TILL !




KLADDKAKSMUFFINS, 12 ST .



                        HEJSAN !

Snabb-fixad njutning !
Blir kladdkaka -behovet väldigt akut är det smart
att göra muffins - färdiga på 15 minuter.

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör /margarin
100 g god mörk kvalitets-choklad
1 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
TOPPING :
1 1/2 dl vispgrädde
färska bär eller färsk frukt
i bitar
DESSUTOM BEHÖVS
12 muffinsformar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull .
Bryt sönder chokladen och lägg i den.
Rör tills chokladen smält.
Rör i socker, ägg och sist mjölet.
FÖRDELA smeten i muffinsformar som
gärna får stå i en muffinsplåt.
Grädda i 5-6 minuter .  Låt kallna.
TOPPA med vispad grädde och bär eller frukt.

LYCKA TILL !