tisdag 25 oktober 2022

MIN MAKARONIPUDDING , 4 Port , ( lunch /middag / lunchlåda) .

 

 

                       HEJSAN !

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

4 dl makaroner 

200 g färsk korv  t ex  salsiccia  alternativ chorizo 

1 gul lök

1/2 purjolök

1 msk smör / margarin

2 dl riven ost 1 tsk salt 

1 krm peppar

3 ägg

4 dl mjölk


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 225 grader .

Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen .

2)  SNITTA upp korven och tryck ut färsen .

3)  SKALA och hacka löken . 

Skölj och strimla purjolöken .

Bryn lök, purjolök och korvfyllning i smör i en stekpanna .

Häll över i en smord ugnssäker form .

Tillsätt makaroner, ost, salt ock peppar .

4)  VISPA ägg och mjölk ,  häll det i formen .

 5)  GRÄDDA puddingen mitt i ugnen  i 30 minuter .


Den här härliga familjerätten  är också god  med  falukorv .

jag har gärna chorizo ....mm..! så himla gott !

+ broccoli , tomater och gröna blad . + vatten att dricka .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

HÖGREVS - GRYTA MED SMÖRSTEKT MANGOLD , 4 port. (middag /lunchlåda ) .

  


                          HEJSAN !


PERFEKT  rätt att göra i ordning och sätta in 

i  ugnen ett par  timmar .

Timmar  DU kan ägna åt  något annat  i väntan

på en god middag .

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :
600 g högrev 

1 tsk paprikapulver

100 g smör

salt och peppar

300 g mangold

3 msk smör /kokosfett

2 dl majonnäs 

några fefferoni

några knippor färsk persilja


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 150  grader .

2)  SKÄR  köttet i lite halvstora bitar .

Krydda med paprikapulver och lägg i

en ugnsfast gryta som har lock .

Hyvla över smör och strö över salt å peppar.

Låt stå i ugnen i 3 - 4 timmar .

3)  SKÄR  mangolden l lite mindre strimlor

och fräs i smör eller kokosfett .

4)   SERVERA  köttet med den smörstekta

mangolden,  en klick majonnäs,  fefferoni

och lite färs persilja .+ kokt potatis och sås ,

av skyn från köttet  och maizena  att reda med.

SMAKLIG MÅLTID 

och  LYCKA TILL !



MIN GODA KORVSTROGANOFF MED BLOMKÅLS RIS , 4 PORTIONER , ( middag /lunchlåda ) .

 


                           HEJSAN  !


DETTA är en enkel vardagsrätt 

som går snabbt att göra .

Himla gott ...mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g falukorv 

1 liten gul lök

3 msk smör /kokosfett /margarin

3 msk tomat pure'

2 tsk finhackad rosmarin

1 dl kräm fraiche

1 dl vatten

salt och peppar

BLOMKÅLS  RIS 

300 g blomkål

50 g smör

2 - 3 tsk pressad citron

1 dl hackade valnötter

8 rädisor

lite färsk rosmarin


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SKÄR korven i bitar och hacka löken .

Fräs i smör eller kokosfett.

Tillsätt tomat pure',  finhackad rosmarin,

kräm fraiche, vatten, salt och peppar .

2)  RIV blomkålen och fräs i smör tills den

blir lite mjuk .  Smaksätt med salt , peppar 

och pressad citron .

Hacka valnötterna och blanda ner dem i 

blomkåls riset .

3)  SERVERA  med rädisor och lite gröna blad .

SMAKLIG MÅLTID 

och  LYCKA TILL !