tisdag 23 augusti 2011

LINGONMUFFINS MED KANELSOCKER.20 små.

Hej, någon som är sugen på att baka.
Jag är det nu var det längesen.
När vi var ute och plockade kantareller
en vännina och jag,
då hittade vi massor av lingon.
Så nu blir det Lingonmuffins.

KANELSOCKER:
3/4 dl vetemjöl
(gärna specialvetemjöl)
3 msk råsocker
1 msk mald mandel
25 g smält smör
MUFFINSSMET:
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/4 dl filmjölk
5 1/4 dl vetemjöl (special)
2 tsk bakpulver
ca 1 dl lingonsylt

Så här gör DU:
Blanda ingredienserna till kanelsockret.

RÖR, smör och socker pösigt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda i filmjölken.

BLANDA, mjöl och bakpulver och
vänd ner i äggsmeten.
Rör bara tills allt precis är blandat.

FYLL,små muffinsformar till knappt hälften,
spara ca 1/3 del av smeten.
Lägg 1 tsk sylt och 1/2 tsk kanelsocker
i varje form.
Klicka resten av smeten i formarna,
lägg på lite mer sylt och kanelsocker.

GRÄDDA, mitt i ugnen i 175 grader
ca 20 minuter.

De här muffinsen passar lika bra
på kaffebordet som i fikakorgen
till helgens utflykt.

mmmm...va' mysigt,ut i skogen å fika.

LYCKA TILL!