fredag 8 juli 2016

VALNÖTSPANERAD STRÖMMING 4 PORT.



HEJSAN !

Det här är så himla gott - å nyttigt !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g STRÖMMINGSFILEER ,
1 uppvispat ägg ,
2 dl sojamjöl ,
1 dl finhackade valnötter ,
salt å peppar ,
4 msk smör/margarin,
FYLLNING :
100 g pesto ,
2 dl hackad bladpersilja,
LINSMOS :
2 dl röda linser ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
2 msk olja ,
1/2 tsk salt ,
TILL SERVERING :
broccoli , parmesanost .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA linserna i dubbla mängden vatten  15 minuter .
Häll av vattnet och mixa dem med stavmixer .
Smaka av med vitlök, olja och salt .
KLIPP upp ryggfenan på strömmingen .
Bred på pesto och strö över persilja på hälften .
Lägg ihop dem två och två efter storlek .
DOPPA flundrorna i ägget , sedan i en blandning
av  sojamjöl, nötter, salt och peppar
STEK fisken i smör /margarin .
SERVERA fisken  med   lins-mos  och  kokt  broccoli
med  riven  parmesan  över .

SMAKLIG MÅLTID  ! 
                            LYCKA TILL !

FREDAGSMYS - RÄKCOCKTAIL med sting. 4 PORT.



  HEJSAN !

  GRILLA ???
  Visst,  är det väl lite kallt ute ännu !
 
  Varför inte servera fredagskvällens  räkor  i vackra glas
  tillsammans med sallad, ananas och en ljuvlig chilisås
  som smaksatts med lite sweet chilisås  !

  HÄR ÄR RECEPTET :
  500 g räkor med skal ,
  saft av 1 lime ,
  1 dl gröna ärter ,
  2 skivor färsk ananas, eller konserverad ananas,
  1/2 röd paprika ,
  1 klyfta isbergssallad ,
  blandade salladsblad ,
  SÅS :
  1 dl turkisk yoghurt ,
  1/2 dl majonnäs ,
  1 msk sweet chilisås ,
  3/4 dl hackad dill ,
  DEKORATION:
  limeklyfta , dill

  SÅ HÄR GÖR DU :
  LÄGG de frysta räkorna på en tallrik och strö
  lite grovsalt över dem .
  Täck med hushållspapper  och låt dem tina i kylen .
  SKALA räkorna .  Pressa över lite limesaft .
  FÖRVÄLL ärterna i kokande saltat vatten, låt dem
  rinna av och svalna .
  Skär ananas och paprika i bitar .
  Strimla isbergssalladen .
  VARVA räkor, salladssorter, ananas och grönsaker
  i cocktailglas eller andra fina glas .
  SÅS :
  RÖR ihop yoghurt, majonnäs, sweet chilisås och dill .
  Häll såsen på ena sidan  av glaset .
  DEKORERA , med limeklyfta och dill .

  SERVERA :, med smörstekta baguetteskivor .

   TREVLIG KVÄLL och LYCKA TILL !