måndag 30 juli 2018

GRILLAD LAXFILE' MED RÖDLÖKSCRE'ME , 4 PORT.




                  HEJSAN !

mmm...  Fisk , sill å lax, kan jag äta  varje dag, mmm...
så himla gott !  Ni måste smaka det här !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 LAXFILE'ER , a' 175 g
Citronpeppar ,
400 g  haricots VERTS,
50 g färsk parmesanost ,
1 citron,

RÖDLÖKSCRE'ME :
1 rödlök ,
1 vitlöksklyfta,
1 tsk olivolja,
2 dl CREME Fraiche,
2 msk hackad färsk gräslök,
salt och svartpeppar,
citron,

SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med  rödlöks CREMEN genom att
skala och strimla rödlöken.
Finhacka vitlöksklyftan.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök
och vitlök några minuter på svag värme.
Ställ åt sidan och låt svalna .
BLANDA  lökblandningen med CRE'ME Fraiche
och gräslök .  Smaka av med salt, peppar och
citronsaft .   Spara citron till dekoration.
KOKA  haricots VERTS  i lättsaltat vatten i
någon minut .
Häll av vattnet och blanda ner parmesan och
lite citronsaft .
STRÖ på citronpeppar på laxen och grilla den
3-4 min per sida .
SERVERA med haricots VERTS  och rödlöks
CREMEN.  Dekorera  med citronklyftor .

TREVLIG SOMMAR !